(advertentie)

Thema’s voor een jongens kinderkamer

Jongens kinderkamer - Piraten

Bij het inrichten van een jongens kinderkamer voor je zoon komt veel kijken. Je wilt dat je kind goed slaapt, hij moet lekker kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes en de kamer moet ook goed schoon te houden zijn. Allerlei eisen waarbij je bij het inrichten van een jongens slaapkamer rekening moet houden. Voordat je begint met inrichten, moet je een plan hebben. Hoe ga je te werk? Wat voor kinderkamer wil je creëren? In veel gevallen kiezen ouders voor een thema kinderkamer. In dit artikel vind je allerlei kinderkamer ideeën voor jongens, inspiratie hoe je een thema kinderkamer speciaal voor jongens kunt creëren. Inspiratie hoe je de jongens kinderkamer leuk, speelvriendelijk en gezellig kunt inrichten.

Meubels thema jongens kinderkamer

Iedere kinderkamer bevat meubels. Belangrijke meubels in een thema kinderkamer zijn:een bed, kast, bureau met stoel en een boekenkast. Het leuke aan een thema kinderkamer is dat je de meubels in het thema kunt verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een:

 • Hoogslaper in de vorm van een hut.
 • Bed wat ook dient als overlevingsplaast in de jungle.
 • Kastdeuren die meteen kasteeldeuren zijn.
 • Speelgoedkist in de vorm van een schatkist.

Thema jongens kinderkamer

Denk bij het kiezen van een thema voor de jongens kinderkamer aan de wensen en hobby’s van je zoon. Het is de bedoeling dat hij zich er prettig voelt, dat hij er heerlijk kan spelen en dat hij er fijn slaapt. Het moet dus een thema kinderkamer worden wat echt zijn thema is. Hierbij kan je denken aan zijn lievelingsdier, sport, kleur of hobby. Hieronder vind je inspiratie voor de jongens slaapkamer:

 • Jongens kinderkamer - dierenJungle slaapkamer
  Houdt je zoon van natuur en dieren? Combineer deze twee elementen en creëer een avontuurlijke jongens slaapkamer. Maak veel gebruik van hout en touw en andere natuurlijke materialen. De kleuren groen en bruin zijn de dominerende kleuren in deze jungle kamer. Maak een loopbrug in de kamer, hang netten aan de muur en leg veel dierenknuffels neer. Andere accessoires in deze thema kamer kunnen zijn: een stoere hoed, lianen en dierenprints. Maak er iets avontuurlijks van, zodat uw zoon eindeloos kan spelen in zijn eigen jongens kinderkamer!
 • Planeten kinderkamer
  Creëer één of meer donkere muren waarop je planeten schildert of plakt. Let hierbij op dat de kamer niet te donker wordt. Werk je in een kleine ruimte, maak de muren dan lichtblauw. Ook hierop komen planeten goed uit en je creëert op deze manier een toffe jongens kinderkamer met als thema planeten. Voor de muren kan je ook planetenbehang kiezen. Bouw een bed in de vorm van een raket. Gebruik veel ronde vormen, bijvoorbeeld ronde hanglampen. Dit lijken dan net rondzwevende planeten of sterren. Andere accessoires die deze kamer helemaal te gek kunnen maken zijn: glow in the dark effecten, ruimtewezens, manen en sterren.
 • Ridders jongenskamer
  Is je zoon gek van ridders, creëer dan zijn eigen kasteel. Zorg voor stoere kasteelmuren, drakenknuffels, grove sloten op de kledingkast, hoogslaper van waaruit hij kan waken over het land. Gebruik stoere kleuren zoals grijs en bruin. Een ridder slaapkamer is niet compleet zonder mooi gewaad, plastic zwaarden en een stoere helm.
 • Jongens kinderkamer - sportSport kamer
  Wat is de lievelingssport van je zoon? Plaats attributen van voetbal, tennis, hockey of boksen in de jongens slaapkamer. Zorg uiteraard dat het geen gevaar kan. Een boksbal, een tennisracket of een volleybalnet in de kamer zorgen voor een erg sportieve kinderkamer. Heeft je zoon prijzen gewonnen in de sport? Toon deze trots in de kamer. Zo kan hij er trots tegen al zijn vriendjes over vertellen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer thema’s die je kunt gebruiken voor de jongens kinderkamer. Denk aan thema’s als brandweer, helden, of auto’s. Voetbal, muziek of robots. Kies iets waar je zoon zich fijn voelt, waar hij lekker kan ravotten en bezig zijn!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com