(advertentie)

Wat je zeker in huis moet halen wanneer je een kind krijgt

Babykamer

Wanneer je zwanger bent is het belangrijk om te zorgen dat alles in huis is als de baby komt. Het is een spannende en ook mooie tijd. Natuurlijk is het niet altijd even prettig om met een dikke buik rond te lopen. Ook kun je van wat zwangerschapskwaaltjes last hebben. Het is echter toch een geweldig gevoel dat je binnenkort een baby krijgt. Om je goed voor te bereiden op de komst van de baby is het belangrijk om een aantal zaken te kopen. In dit artikel worden die zaken besproken. 

De kinderkamer

Het is belangrijk om de kinderkamer op tijd te schilderen. Het is mogelijk om hem rose of blauw te maken. Een neutrale kleur kan ook heel goed. In de kinderkamer moet natuurlijk een goede wieg komen te staan. Koop voldoende bedlinnen om de baby in een schoon bed te leggen wat lekker warm is. Zorg ook voor een commode om de baby te verschonen. Zorg dat alles binnen handbereik is om zonder de plek te verlaten de baby te verschonen. Doe pampers in de lade en zorg voor watten en billendoekjes in de buurt. Het is slim om ook een lekkere luie stoel in de kamer te zetten voor jezelf. De baby is nog niet zo zwaar, maar wanneer je hem of haar lang vasthoudt voel je dit wel in de armen. Even lekker zitten is prettig en aangenaam. Ook tijdens het voeden kun je hier lekker rustig zitten met je kindje.

De kleertjes

Zorg voor voldoende babykleertjes. Het zal regelmatig voorkomen dat je kindje zijn of haar kleertjes onder spuugt of dat er in de luier wat fout gaat. Een voorraad aan rompertjes, broekjes, truitjes, sokjes en babypakjes is dus zeker handig om te hebben. Daarnaast zijn een voorraad hydrofiele doeken en spuugdoekjes erg praktisch, je kunt ze overal voor gebruiken. 

De kinderwagen 

Er zijn veel verschillende kinderwagens en buggy’s te koop. Het is belangrijk om een kinderwagen te kiezen waar de pasgeboren baby in kan, dus dat er een reiswieg op de kinderwagen geplaatst kan worden. Een baby moet namelijk nog liggen en kan nog niet zitten. Vergelijk verschillende merken en kies de wagen die het beste bij jou en je budget past. Kies een kinderwagen welke goed is voor de komende jaren. Een kinderwagen waar een wieg op kan, maar welke ook als buggy te gebruiken is. 

De box 

In het begin heb je niet direct de box nodig. De eerste maanden slaapt de baby veel, maar dit wordt gestaag wat minder. Het is dan prettig om de baby in de box te leggen. Hier kan de baby zichzelf vermaken. Wanneer je wat moet pakken of de melk warm wilt maken is het mogelijk om de baby in de box te doen. Je weet dan dat de baby veilig is. Het is natuurlijk belangrijk om al verder te denken en de hele woning babyproof te maken. Zorg voor een veilige omgeving voor je baby.

Een wipstoeltje

Als de baby wat groter is kan hij of zij in een wipstoeltje. De meeste baby’s vindt het prettig om erin te zitten en om zo rond te kijken en te genieten. Het gezichtsveld wordt verruimd als je het vergelijkt met het liggen in de box of in bed. Let wel op dat een wipstoeltje niet is om in te slapen en zet in het begin je baby niet te lang in een wipstoeltje.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com