(advertentie)

3 tips om te besparen op een badkamer renovatie

Badkamer

Interieurtrends veranderen met een rap tempo, evenals met de badkamer dus. Wanneer je badkamer na verloop van tijd gewoonweg verouderd is kan het tijd worden voor een nieuwe badkamer. Welke reden je ook hebt, soms is het gewoon tijd voor wat nieuws. Maar zo’n badkamer kan nog wel wat kosten, wat als je dat niet één twee drie kunt betalen? Gelukkig hoeft een badkamer niet altijd nieuw gekocht te worden. Renovatie is ook een optie om je badkamer weer in een nette staat te krijgen en enige zaken waar je ontevreden mee bent in de badkamer te vervangen. Wij geven je de tips om deze renovatie goedkoop te houden.

Plan je budget vooraf in

Stel vooraf alvast een lijstje op met de dingen die je wilt veranderen in je badkamer. Niet alleen de dingen die je weg wilt halen, maar ook wat je daarvoor in de plaats wilt. Zo kan je de kosten vooraf al opzoeken en heb je een precies beeld van hoeveel geld je ongeveer aan de renovatie kwijt bent. Vervang ook niet alles wat los en vast zit, maar alleen de zaken waar je écht ontevreden over bent.

Als je dit al maanden voordat je het renovatieproject gaat uitvoeren doet, heb je nog ruim de tijd om enige aanbiedingen in de gaten te houden. Tegels kunnen bijvoorbeeld vrij prijzig zijn als je er veel dient te halen, korting zou daarbij een hoop schelen.

Probeer het werk zelf te doen

Als je een beetje handig bent kan het al een hoop geld besparen om het renovatieproject zelf uit te voeren. Mocht het een grote renovatie zijn en je bepaalde gereedschappen nodig hebt die je niet in de schuur hebt hangen is het mogelijk om deze gereedschappen te huren. Om door enig lastig beton heen te komen is een boorhamer huren een aanrader. De huurkosten van een boorhamer zijn een stuk minder dan de kosten die je betaalt om het werk door een bedrijf te laten doen.

Mocht je het zelf niet helemaal in de hand hebben kan het een idee zijn om vrienden of familie in te schakelen. Vaak heb je wel iemand in je vriendengroep of in de familie die al eerdere ervaring heeft met soortgelijke klussen.

Vergelijk de offertes

In het geval dat er bijvoorbeeld waterleidingen verlegd dienen te worden voor je renovatie is het niet verstandig om dit werk zelf uit te voeren. Daar zul je toch echt een loodgieter voor nodig hebben. Om er voor te zorgen dat je daar zo goedkoop mogelijk mee uitkomt is het verstandig om verschillende offertes van loodgieters in de buurt te vergelijken. Dan ben je er zeker van dat je de laagste prijs hebt.

Natuurlijk wil je er ook zeker van zijn dat het werk dat geleverd wordt ook correct wordt uitgevoerd. In het geval dat je de goedkoopste optie neemt is dat niet altijd te garanderen. Zorg er daarom ook altijd voor dat je enige recensies over het bedrijf leest om er zeker van te zijn dat het werk kwalitatief is en je niet over een jaar te maken hebt met een lekkage.

Hopelijk kun je de bovenstaande tips gebruiken om te besparen op je badkamer renovatie en kun je binnenkort genieten van een vernieuwde badkamer!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com