(advertentie)

Bad of douche in de badkamer

Bad of douche

Bijna iedereen heeft er wel één keer mee te maken: je gaat je badkamer (her)inrichten. Dit is niet iets wat je even snel doet, vaak gaat hier veel denktijd in zitten. Er komt namelijk veel bij kijken en één van deze dingen is de keuze tussen een bad of douche. Dit artikel helpt u weer een beetje op weg bij de keuze die u moet maken voor een bad of douche.

Kleine ruimte

Wanneer de badkamer niet zo ruim is, moet je vaak kiezen tussen een bad en douche. Wanneer je echt heel graag in bad gaat, kun je het beste voor een bad kiezen, maar het kan ook zijn dat de badkamer echt klein is en dat een bad helemaal niet past. In dat geval zal je voor een douche moeten gaan. Een voordeel van alleen een douche in je badkamer is natuurlijk dat je de badkuip niet hoeft schoon te maken. Een nadeel van alleen een douche is dat je dan niet na een drukke werkdag kunt ontspannen in bad.

Bad en douche in één

bad of doucheEen andere manier om ruimte te besparen is om een bad en douche in één te voegen. In dit geval sta je in de badkuip wanneer je gaat douchen. De voordelen van een bad en douche in één zijn dat het ruimtebesparend is en dat je op deze manier van een bad én douche kunt genieten. De nadelen zijn dat je vaak over de hoge rand moet stappen, wil je in de badkuip komen. Voor ouderen kan dit erg lastig zijn. Een ander nadeel is dat het bad vaak glad is en dit is gevaarlijk wanneer je in de badkuip staat. Hier kun je echter wel een matje voor kopen, zodat je meer grip hebt. Voordat je een keuze maakt voor een bad en douche in één is het belangrijk om goed na te denken wat je nu precies wilt.

Bad of douche

De keuze voor een bad of douche is voornamelijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Maar vergeet niet dat je ook de praktische punten moet langs lopen. Allereerst, zoals hier boven genoemd, is de ruimte die je beschikbaar hebt voor een bad of douche van belang. Daarnaast moet je goed nagaan wat het meest veilig is voor degene die van de badkamer gebruik gaan maken en of je over een paar jaar nog steeds geen bad of douche nodig hebt.

Tip: Weeg alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af voordat je een keuze maakt en denk ook vooruit.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com