(advertentie)

Biologische handdoeken voor je badkamer

Biologische handdoeken

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan duurzaam leven. Er zijn allerlei verschillende manieren om je hier mee bezig te houden. Eén manier is om biologische handdoeken voor je badkamer te kopen. Aan het gebruik van biologische handdoeken zitten verschillende voordelen. Allereerst is het natuurlijk goed voor het milieu, maar deze handdoeken zijn ook erg zacht.

Niet-biologisch katoen

De verbouwing van niet-biologisch katoen is één van de meest vervuilende vormen van agrarische landbouw in de wereld. Er worden grote hoeveelheden chemicaliën en bestrijdingsmiddelen gebruikt en katoen is één van de meest verhandelde producten in de wereld. Het verbouwen van niet-biologisch katoen heeft veel impact op de gezondheid van mensen en op het milieu.

Zachte handdoeken

Biologische handdoekenBiologisch katoen is eigenlijk gewoon normaal katoen, maar het is verbouwd zonder dat er gebruik is gemaakt van chemicaliën of bestrijdingsmiddelen. Dit is dus veel beter voor mensen, dieren en het milieu. Doordat er voor biologische handdoeken gebruik wordt gemaakt van biologisch katoen zijn deze veel zachter dan niet-biologische handdoeken.

Biologische handdoeken herkennen

Om er zeker van te zijn dat je handdoeken biologisch zijn, kun je controleren of ze zijn voorzien van een keurmerk. Er zijn verschillende keurmerken voor biologisch katoen. De meest bekendste en belangrijkste zijn:

  • Internationale Verband der Naturtextilwirtschaft
  • Organic 100 Content Standard
  • Europees Ecolabel kleding
  • Demeter
  • Global Organic Textile Standard
  • Organic Blended Content Standard

Biologische handdoeken kopen

Biologische handdoeken zijn online via verschillende websites te krijgen. Een bekend merk voor biologische katoenen producten is Yumeko. De producten die zij verkopen zijn verkrijgbaar via hun eigen webshop, maar ook bij wehkamp.nl, bol.com en badenstrand.nl. Andere mogelijkheden om biologische handdoeken te kopen zijn de winkels van ‘Dille & Kamille’ en de webshop hetgroenewarenhuis.nl.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com