(advertentie)

Senioren badkamer

Senioren badkamer

Wanneer moet je een senioren badkamer plaatsen? Hoe ziet een badkamer voor ouderen eruit? Wat zijn belangrijke aspecten van een badkamer voor senioren? Welke aanpassingen moeten worden toegepast? In dit artikel lees je alles over een senioren badkamer.

Wanneer een senioren badkamer?

Wanneer je een senioren badkamer plaatst is natuurlijk helemaal aan jou. Wanneer jij denkt dat het handig is voor jou, of voor je ouders, schoonouder of grootouders. Het is verstandig om hier over na te denken voordat de persoon in kwestie het daadwerkelijk nodig heeft. Als je de badkamer nog seniorenproof moet maken als diegene daar al behoefte aan heeft, ben je eigenlijk al te laat. Een badkamer voor senioren toegankelijk maken, kost enige tijd. Het is dus belangrijk dat je erop tijd over begint en op tijd alles klaar hebt. De badkamer voor ouderen kan namelijk ook gewoon gebruikt worden door jongeren.

Badkamer voor senioren checklist

Waar moet een badkamer voor ouderen aan voldoen? Wat zijn aspecten waardoor een senioren badkamer geschikt is voor ouderen? Hieronder vind je een checklist:

 • Douche
  In een badkamer voor senioren is het belangrijk dat de instap bij een douche veilig is. Zorg voor een douchebak met een lage instap en een vlakke ondervloer. Denk tevens aan een douchestoel en een thermosstaatkraan of een kraan met temperatuurbegrenzing in de douche.
 • Toilet
  Plaats een comfort toilet op de badkamer. Hier kan je ook toiletgrepen bij plaatsen. Dit vergemakkelijkt het zitten en opstaan.
 • Anti slip
  Zorg in een senioren badkamer voor anti slip tegels , een anti slip mat en een anti slip douchebak. Het is ook mogelijk om de vloer in te sprayen met een anti-slipcoating. Deze spray maakt de ondergrond stroever waardoor je de kans op uitglijden verkleint.
 • Steunbeugels
  Een badkamer voor ouderen moet voldoende steunbeugels hebben. Een steunbeugel bij binnenkomst, bij de douche, bij het bad, bij het toilet. Het is belangrijk dat er overal handgrepen zitten, zodat je je overal aan vast kunt houden.
 • Drempels
  Probeer de drempels bij de deur weg te werken. Zorg bij een senioren badkamer voor een vlakke instap in de badkamer.
 • Brede doorgang
  Zorg voor een brede doorgang in de badkamer. Kijk goed om je heen of het mogelijk is om met een rolstoel of rollator te bewegen in de badkamer voor senioren.

Aanpassing badkamer senioren

Al deze aanpassingen voor een badkamer voor senioren kan je zelf uitvoeren. Tevens is het mogelijk om dit door erkende badkamerspecialisten te laten doen. Vraag bij de badkamerspeciaalzaak in de buurt wat er in uw geval mogelijk is, of ga lekker zelf aan de slag!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com