(advertentie)

Bankstel schoonmaken

Bank schoonmaken

Banken worden gemaakt van verschillende stoffen en moeten dus op verschillende manieren schoon gemaakt worden. Als je tijdens het eten op de bank even niet oplet, of wanneer de kinderen op de bank spelen kunnen er snel vlekken op de bank te vinden zijn. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt hebben, vooral als je een mooi wit stoffen bank hebt. Gelukkig zijn er verschillende soorten oplossingen om je banken schoon te maken.

Stoffen banken

De eerste stap om een stoffen bank of meubels goed schoon te krijgen is door de bank eerst in te spuiten met een ontvetter. Verwijder de vlekken daarna met water en een sponsje. Om de vlekken eraf te wrijven gebruik je een droge handdoek. Tot slot kan je een laken op de bank leggen om op te strijken om de bank weer strak uit te laten zien.

Het kan zijn dat een huisdier urine vlekken achter laat op je mooie stoffen bank. Het eerst wat je zou moeten doen is de urine zoveel mogelijk op te nemen met een keukenrol. Wrijf de plekken waar de urine vlekken op was met een sopje biotex en maak de schoongemaakte plekken schoon met een droge handdoek. Om de geur te verwijderen spray je een verdund azijn oplossing op de vlek. Het klinkt misschien raar, want je zou denken dat azijn de bank een permanente geur zal geven, maar azijn neutraliseert het juist.

Haren van huisdieren op de bank kan ook erg vervelend zijn. Om de haren gemakkelijk te verwijderen gebruik je een plakband met de kleefrand over je handen te doen en hiermee over de banken te wrijven of te rollen. De haren zullen aan het plakband blijven plakken.

Onduidelijke vlekken op banken is het meest onaangenaam wat een bank kan overkomen. Je weet niet precies met wat voor vlekken je te maken hebt en waar de vlekken vandaan komen. Meestal kunnen zulke vlekken gemakkelijk met haarspray verwijderd worden. Spuit op 5 centimeter afstand de vlekken met haarspray, laat het een paar seconden inwerken en veeg daarna met een schone doek de haarspray weg.

Leren banken

Balpoint strepen kan je met een 70% alcohol verwijderen. Wrijf met een schoon witte doek gedept in alcohol op de vlekken en zie meteen het verschil. Uierzalf is ook erg goed voor het behandelen van leren banken. Laat de uierzalf goed intrekken en wrijf het daarna weer weg met een katoenen doekje. Je kan een leren bank ook met babyolie schoonmaken. Doe babyolie op een doek en wrijf het op de bank. Laat het vervolgens even intrekken en boen het tot slot schoon met een droog doekje.

Als je een leren bank op een veilige, maar zekere manier wilt schoon maken, dan kan je wolwasmiddel gebruiken. Spoel het daarna altijd af met water en maak het droog met een schone doek. Je kan voor een nabehandeling de bank laten invetten voor een optimaal resultaat.

Haren van huisdier kan je makkelijk met een stofzuiger weg zuigen. Om te voorkomen dat de haren weg vliegen kan je eerst met een natte hand over de bank heen te gaan. Vlekken op leren banken kan je met groene zeep weg krijgen. Hardnekkige vlekken met pure groene zeep en een spons. Daarna zou je de bank eventueel nog kunnen na deppen met een schone vochtige doek.

Velours banken

Velours banken zien er altijd klassiek en stijlvol uit. Het is natuurlijk erg zonde als er vlekken op een velours bank komen. Een velours bankstel krijgt door ongewenste vlekken snel een slordige uitstraling. Het onderhouden van veloursbanken is wel een stuk makkelijker vergeleken met anderen soorten banken. Je kan een veloursbank schoonmaken met shampoo. Gebruik hierbij geen water. Velours banken drogen namelijk lang en moeilijk. Wrijf de vlek wel met een vochtige doek. Om de vlek weer op te nemen gebruik je een keukenrol.

Je kan ballpoint strepen op veloursbanken behandelen met melk en een schone doek. Doe melk op een doek en wrijf de vlekken eruit.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com