(advertentie)

Een ruimte inrichten met planten

Mooie hangplanten

Soms is het lastig om een ruimte te laten spreken. De ruimte kan koud en kil aanvoelen terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. De ruimte, bijvoorbeeld een grote keuken, slaapkamer of woonkamer, kun je laten spreken met planten. Planten vullen de boel op en maken het een stukje gezelliger. Ook is het voor een gast of voor visite aangenamer om bij jou op bezoek te gaan wanneer zij weten dat ze welkom zijn. Je kunt tegenwoordig van alles met planten, het is niet meer zo dat je een vaas met bloemen op tafel zet en dat het dan klaar is. Nee, we gaan lekker creatief doen en laten onze ruimtes in huis spreken. We willen namelijk dat iedereen zich welkom voelt en nog een keertje terug komt.

Grote en kleine planten in je huis

Je hebt groot en je hebt klein. Maar je het ook héél groot en héél klein. Dat heb je dus ook met planten. Je kunt grote planten in een grote pot makkelijker op de grond zetten dan op een tafel in de woonkamer of keuken. Zo’n grote pot met plant vult de ruimte mooi op en het ziet er ook nog gezellig uit. Wanneer je bijvoorbeeld een hoog en groot raam hebt, met een ruime vensterbank, is het ook mooi om daar een grote pot met inhoud neer te zetten. Kies voor een grote pot waar wat reliëf in zit, een soort kleurovergangen die elkaar niet storen. De pot kan totaal afsteken van je interieur, of juist dezelfde tinten hebben. Deze keuzes liggen aan je zelf en wat jouw stijl is, maar allebei zien er tegenwoordig heel modern uit.

Kleine planten en bloemen doen we liever in een kleinere pot waar de bloemen of mooi overheen steken of omhoog groeien. Kleine potten kun je vaak op meer plekken kwijt in je huis en zet je daarom ook niet snel op de grond. Deze zet je vooral op tafels en kastjes die je in de keuken, woonkamer of slaapkamer hebt staan. Kleinere bloemen komen vaak in meerdere kleuren voor. Houd je er dus meer van dat je huis is gemeubileerd met strakke meubels en componenten? Doorbreek dat dan met kleurrijke bloemen en bijpassende potten. Zo gaat je woonruimte echt spreken, het is dan wel een huis maar het moet wel aanvoelen als een thuis.

De mooiste bloemen en planten voor in huis

kleine planten in potEr komen steeds meer trends voor planten. Het is tegenwoordig bijna normaal om een citroenboompje in je huiskamer te hebben staan. Terwijl Nederland helemaal geen klimaat voor een citroenboompje is. Wanneer je net een nieuwe woning hebt, is het even wennen. Je hebt je eigen plekje gecreëerd en het moet ook helemaal van jou zijn. Met de kamerplanten van Fleurdirect.nl heb je gelijk de mooiste bloemen en potten in huis. Wanneer je liever de makkelijke planten zoals vetplanten hebt of juist de uitdaging op zoekt met bloemen en planten die veel verzorging nodig hebben ben je bij Fleurdirect aan het juiste adres.

 

Woonkamer inrichten