(advertentie)

Een keuken aankleden: enkele tips

keuken

De kasten, laden en het aanrecht bepalen in grote mate de stijl van een keuken. Witte effen vlakken ogen erg modern, terwijl hout texturen en sierlijsten voor een landelijke look zorgen. Maar buiten deze vaste elementen zijn er nog verschillende zaken die bijdragen aan de stijl: de accessoires. Stijlvolle decoratiestukken zullen de inrichting van jouw keuken naar een hoger niveau tillen.

Een keuken aankleden met accessoires kan op verschillende manieren. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Keukentoestellen als decoratie

Koffiezet, waterkoker, blender, mixer, weegschaal, enzovoort. Om te koken gebruiken we allerlei hulpmiddelen. Meestal worden ze in een kast opgeborgen wanneer we ze niet nodig hebben. Maar je kan deze toestellen ook decoratief gebruiken.

Er zijn bijvoorbeeld prachtige design waterkokers. Dankzij hun strakke vormgeving mogen ze gerust op het aanrecht blijven staan. Dat geldt ook voor een retro keukenrobot of een trendy espressomachine. Soms is het dus de moeite waard om wat meer te investeren in een keukentoestel dat er goed uitziet.

Spelen met ‘kookdecoratie’

Een keuken dient in de eerste plaats om te koken. Dit gegeven kan je ook in de aankleding gebruiken. Zet bijvoorbeeld enkele kookboeken op het aanrecht, zelfs wanneer je ze niet gebruikt. Een schaal met fruit of een reeks potten met verse kruiden zijn ook een goede keuze.

Deze kookdecoratie kan zelfs praktisch zijn. Peper en zout zijn bijvoorbeeld kruiden die je vrijwel dagelijks gebruikt. Met een stijlvolle zout- en pepermolen kan je ze naast het kookfornuis laten staan en heb je ze altijd bij de hand. Enkele mooie voorraadpotten met bloem, suiker enzovoort zullen ook van pas komen.

Verlichting als blikvanger

Boven het aanrecht, het kookeiland of een eettafel: elke keuken heeft licht nodig. In plaats van eenvoudige inbouwspots te kiezen, kan je beter voor een decoratieve hanglamp kiezen. Dit armatuur kan een leuke blikvanger zijn. Bovendien helpt deze lamp de gekozen woonstijl te versterken, of je nu kiest voor een landelijke inrichting of een strakke moderne keuken.

De finishing touch

Bovenstaande decoratie voor een keuken had eerder een functioneel kantje. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Geef jouw keuken een persoonlijke touch door middel van foto’s. Hang bijvoorbeeld enkele foto’s van vakanties of feestjes tegen de muur. Op een prikbord kan je misschien enkele tekeningen van je zoon of dochter hangen. Daarnaast mag een groene touch niet ontbreken. Een fris boeket op de eettafel of een grote plant naast het aanrecht zal deze ruimte meteen opfleuren.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com