(advertentie)

Slowjuicer, sapcentrifuge of blender?

Sapjes maken - Fruit

Sapjes maken, het is de laatste tijd erg hot. Heerlijk genieten van je zelfgemaakte aarbeien-sinaasappelsapje. Experimenteren met voor jou nieuwe groentes. Bijna iedereen zit tegenwoordig aan de gezonde, huisgemaakte sapjes. Maar wat is nou het ideale apparaat? Een sapcentrifuge of blender? Wat is het verschil tussen blender en sapcentrifuge? Wat is een slowjuicer? In dit artikel vergelijken we de functies van slowjuicer, blender en sapcentrifuge. Zodat jij de lekkerste sapjes kan blijven maken, met de voor jouw ideale keukenmachine.

Verschil blender en sapcentrifuge

BlenderWat is het verschil tussen blender en een sapcentrifuge? Met een blender kan je heerlijke smoothies en sapjes maken. Een blender hakt je fruit en groenten in kleine stukjes. Hij perst er geen sap uit. Een sapcentrifuge perst sap uit al de groente en fruit die je in het apparaat stopt. Sapcentrifuge of blender? Een belangrijk verschil tussen een blender en sapcentrifuge is dat je bij een blender je ingrediënten goed moet schillen, schoonmaken en de pitten moet verwijderen. Bij een sapcentrifuge hoeft dit veel minder grondig. Een blender is vaak goedkoper dan een sapcentrifuge, dus wil je testen of je het überhaupt wel gaat gebruiken, dan is een blender een goed instapapparaat in de sapjeswereld.

Voordelen blender:

 • Goedkoop
 • Voedingstoffen blijven behouden
 • Schoonmaken makkelijk

Voordelen sapcentrifuge:

 • Heldere sapjes
 • Veel sap uit groenten en fruit
 • Alle soorten groente en fruit kunnen erin, in de meeste gevallen zonder te koken

Sapcentrifuge of blender?

SapcentrifugeKortom het verschil blender en sapcentrifuge is naast de prijs, het sap wat je eruit haalt. Ga je voor smoothies met yoghurt of een ander zuivelproduct? Dan is een blender ideaal. Wil je liever heldere sappen, ga dan voor een sapcentrifuge.

Verschil slowjuicer en sapcentrifuge

Wat is het verschil tussen slowjuicer en sapcentrifuge? Een slowjuicer is eigenlijk een dure variant van de sapcentrifuge. Met zowel een slowjuicer als een sapcentrifuge kan je gefilterde, heldere sappen maken. Het grootste verschil, naast de prijs, is het sap dat eruit komt. Een slowjuicer perst sap op minder toeren, waardoor er meer voedingstoffen in het sap blijven zitten en hij minder geluid produceert. Daarnaast is de pulp die overblijft na het persen veel droger uit een slowjuicer dan uit een sapcentrifuge.

Voordelen slowjuicer:

 • Snel, veel sapjes
 • Droge pulp
 • Meer voedingsstoffen in sap

Slowjuicer, sapcentrifuge of blender?

Oké, de verschillen blender, sapcentrifuge en slowjuicer zijn duidelijk. Maar nu? Zoals je kunt lezen kan je met alle drie de apparaten heerlijke sapjes en shakes maken. Maar welke kies je dan? Er zijn 2 dingen erg belangrijk bij het maken van je keuze:

 • SlowjuicerAllereerst is het belangrijk om te kijken naar je eigen budget. Wat wil je uitgeven aan jouw ideale sapjesmaker? In de meeste gevallen is een blender het goedkoopst, dan een sapcentrifuge en als laatst een slowjuicer.
 • Verder is het verstandig om na te denk hoe je het apparaat wilt gebruiken.
  • Ga je voor snelle, lekkere en eenvoudige sapjes? Ga dan voor een blender!
  • Wil je heldere sapjes bij de brunch serveren? Kies dan een sapcentrifuge.
  • Ga je voor gezond en snel veel sapjes? Dan kies je een slowjuicer.

Veel verschillende merken bieden een juicer, sapcentrifuge of blender aan. De prijzen verschillen erg per merk. Houd hier rekening mee bij de keuze voor jouw ideale sapjesapparaat!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com