(advertentie)

Kleine keuken inrichten

Kleine keuken inrichten

Moet je een kleine keuken inrichten, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel vind je een aantal tips die je kunnen helpen. Allereerst vat iedereen de term ‘klein’ natuurlijk weer anders op, maar de tips die in dit artikel volgen, kunnen voor iedereen die zijn keuken op een zo efficiënt mogelijke manier wil inrichten interessant zijn.

Bergingsruimte

Een kleine keuken heeft vaak beperkt ruimte om al je spullen op te bergen. Een goede oplossing hiervoor kan zijn om ook hangkasten in je keuken te plaatsen, deze hang je boven het aanrecht. Op deze manier benut je de ruimte in je keuken optimaal. Een nadeel hiervan is wel dat dit er vaak voor zorgt dat je keuken erg ‘vol’ lijkt. Een andere mogelijkheid voor meer bergingsruimte is het ophangen van planken waar je spullen op kan zetten of rekken waar je keukengerei aan kan hangen. Dit zal er voor zorgen dat je keuken ietsje ruimer oogt.

Kleine keuken inrichtenKeukenapparatuur

Veel mensen hebben tegenwoordig een vaatwasmachine in hun keuken en dat is absoluut begrijpelijk. Het nadeel van een vaatwasser is dat het vaak veel ruimte in neemt. De ruimte waar je de vaatwasser hebt staan, kun je ook gebruiken als bergingsruimte. Als je een vaatwasser niet echt nodig hebt, maar de bergingsruimte wel, willen we je aanraden om geen vaatwasser te nemen. Ditzelfde geldt voor ander inbouwapparatuur. Het is allemaal erg leuk en handig, maar neemt een heleboel ruimte in beslag in je kleine keuken. Houd tijdens je kleine keuken inrichten in je achterhoofd dat je alle ruimte maar één kee rkunt benutten. Heb je echt deze maat oven nodig? Zijn dit niet te veel gaspitten?

Tip: Om je kleine keuken zo groot mogelijk te laten lijken, moet je zo min mogelijk op je aanrecht laten staan.

Kleine keuken inrichten

In sommige huizen heb je tegenwoordig dat de keuken doorloopt in de woonkamer, hierdoor heb je meestal iets meer ruimte om je eettafel neer te zetten. Maar als je hier niet veel ruimte voor hebt en je hoeft ook niet met veel tegelijk aan tafel te zitten, kan een ‘bar’ een goede oplossing zijn. Dit neemt niet veel ruimte in en je kunt toch rustig eten. Heb je in de woonkamer genoeg ruimte voor een eetgedeelte, zet dan daar een eettafel neer. Dat scheelt weer ruimte in de keuken.

Een kleine keuken inrichten is iets waar je goed de tijd voor moet nemen, zodat je de ruimte zo optimaal mogelijk benut.

Kleurgebruik

Houd tijdens je kleine keuken inrichten goed rekening met kleuren. Lichte kleuren laten een ruimte grote lijken en door donkere kleuren oogt een kamer kleiner. Maak in je kleine keuken dus gebruik van lichte kleuren. Denk aan wit, beige, crème en verschillende pasteltinten. Wil je toch graag wat kleur toevoegen in de keuken? Kies dan voor een lichte basis van muren en vloer en voeg daar kleurrijke keukenaccessoires en keukengerei bij. Het mooiste is om één of twee accentkleuren te kiezen, en hier de hele keuken mee in te richten.

Kleine keuken tips

Heb je een kleine keuken en weet je niet goed wat je ermee aan moet? Lees deze kleine keuken tips en word weer helemaal happy met je keuken.

  • Kleine keuken tipsHoud de keuken opgeruimd.
    Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden zoals planken, keukenkastjes, een rijdend keukenmeubel, mandjes en bakjes. In een kleine keuken is het belangrijk dat je voor alles een plek hebt. Als je op wilt ruimen, dat je alles op zijn plek kunt zetten waardoor het er netjes en opgeruimd uitziet. Een slordige keuken laat de keuken een heel stuk kleiner ogen.
  • Betrek overige ruimtes.
    Gebruik je hele huis. Niet alles hoeft zich af te spelen in de keuken. Zet de eettafel bijvoorbeeld in de woonkamer, zet je voorraad in de gangkast en berg je servies op in een vitrinekast.
  • Gebruik de hoogte.
    Keukenkastjes tot aan het plafond, ergens hoog een pannenrek en planken op een mooie hoogte. Allerlei slimme trucs om meer ruimte te gebruiken in je kleine keuken.

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com