(advertentie)

Onderhoud van rieten meubels

onderhoud rieten meubels

Je hebt ze misschien wel thuis, sfeervolle rieten stoelen, rieten tafels, kisten of rieten manden. Deze rieten manden en meubels zijn heel mooi maar een nadeel hiervan is wel dat ze uit kunnen drogen. Om uitdrogen te voorkomen kun je rieten voorwerpen het best behandelen met citroenolie. De citroenolie voorkomt dat het mooie vlechtwerk verslijt.

De techniek is om een aantal druppels etherische citroenolie te mengen met slaolie. Maak een doekje nat met dit mengsel en wrijf de rieten voorwerpen zorgvuldig in. Let op dat je niets vergeet, als je een deel vergeet, kan dit lelijke kleurverschillen opleveren. Gebruik geen meubelolie om rieten voorwerpen schoon te maken, riet kan slecht tegen deze olie. Neem daarnaast het riet één keer per maand af met een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat het riet soepel blijft en niet uitdroogt en breekt.

Kunstriet of echte rieten meubels?

Rieten stoelUiteraard hebben meubels van echt riet of rotan meer onderhoud nodig dan de kunstrieten meubels die je nu vaak ziet in woonkamers en slaapkamers. Het voordeel van echte rieten manden en meubels is wel dat ze veel mooier zijn en er authentieker uitzien. Een ander voordeel van echte rieten meubels en manden is dat ze op een gegeven moment een wat verouderde look krijgen.

Rieten buitenmeubels in de winter

Zet rieten meubels voor de tuin in de herfst en winter binnen, doe je dat niet dan kan dit grijze vlekken en rot veroorzaken. Als je geen ruimte hebt om je rieten meubels binnen te zetten is het, het beste om een afdekhoes te gebruiken. Voorkom schimmelvorming door de meubels goed te laten drogen voor ze onder de hoes gaan en zorg voor voldoende lucht. Als laatste is het belangrijk om je rieten meubels regelmatig van een nieuwe laag lak of beits te voorzien.

Rieten manden zijn te koop bij hetmandenhuys.nl.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com