(advertentie)

Ruimte scheiden – 5 makkelijke manieren

Ruimte scheiden glas

Woon je in een studio of een loft? Of heb je simpelweg een grote ruimte die je graag zou willen opsplitsen? Dat kan natuurlijk door een muurtje te plaatsen of een mooie glaswand, maar dat is vaak toch een hele ingreep.

Daarom hebben wij 5 makkelijke manieren gevonden om ervoor te zorgen dat je op een mooie manier ruimtes kan scheiden.

1. Ruimte scheiden met een kast

Ruimte scheiden kastEen kast is een veelgebruikte oplossing. Het is namelijk heel praktisch, want je kunt én de kast gebruiken én er een ruimte mee opsplitsen. Je kunt kiezen voor een dichte kast (zie foto) of voor een open blokkenkast. Een dichte kast is handig omdat het echt aparte ruimtes creëert, een open blokkenkast creëert ruimtelijkheid. Kies wat bij jou past!

2. Kamerscherm

Een andere goedkope manier om ruimtes te scheiden is een kamerscherm. Een kamerscherm bestaat vaak uit 3 rechtopstaande delen hout, die je neer kan zetten waar je maar wil. Eentje kopen? Kijk eens bij woonwinkels en bouwmarkten welke er te koop zijn!

3. Ruimte scheiden met planten

Down to earth woontrends 2020

Ook een hele leuke manier om een ruimte te scheiden is door middel van plantjes. Bijvoorbeeld hangplanten die je combineert met leuke lampen, of door een kast waarin je planten zet. Bijvoorbeeld een open blokkenkast, met daarin allemaal verschillende planten. Ook kan je een kamerscherm neer zetten die je opleukt met wat frisse planten. Genoeg mogelijkheden!

4. Gordijn

Nog een andere makkelijke manier is een gordijn ophangen. Bijvoorbeeld een fris wit gordijntje, zodat het niet afgesloten voelt maar wel netjes gescheiden is. Je hoeft hiervoor alleen maar een gordijnhanger aan het plafond te plaatsen en een mooi gordijn uit te zoeken die perfect bij jouw huis past.

5. Schuur schuifdeuren

Schuur schuifdeur

Wat nu een hele hippe manier is om je ruimtes te scheiden zijn schuur schuifdeuren. Dat staat vooral heel mooi bij een industriële stijl. Dit is wel een prijzigere manier dan een kast of kamerscherm. Je moet aan de muur of aan het plafond een reling monteren waaraan je de schuurdeuren kunt hangen.

Woonkamer inrichten
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com