(advertentie)

Screens zijn mooi en functioneel

Screens, oftewel verticaal hangende schermen, beschermen je huis aan de buitenkant tegen temperatuurstijging en storende lichtinval. De ramen krijgen zo geen directe zonnewarmte te verduren waardoor het binnen aangenaam blijft, ideaal bij een hittegolf. In tegenstelling tot rolluiken geven ze je de mogelijkheid om naar buiten te blijven kijken. Naar binnen kijken is een stuk lastiger, waardoor je privacy behoudt. Er is meer licht in huis dan bij rolluiken. In tegenstelling tot zonneschermen worden screens strak langs het raam gemonteerd, je levert dus buiten geen loopruimte in. Naast het comfort is de uitstraling rustig, strak en stijlvol en heb je keuze uit meerdere kleuren, ook voor de omlijsting.

Screens en ritsscreens

Als je van plan bent screens aan te schaffen, heb je de keuze uit screens en ritsscreens (ook wel zipscreens genoemd). Ritsscreens zijn wat luxer dan gewone screens omdat het doek is ingesloten in de zijgeleider. Hierdoor is het doek windvast en hoor je deze niet klapperen samen met de onderlat. Insecten hebben zo geen kans via het raam naar binnen te komen. Ritsscreens hebben altijd elektrische bediening, bij gewone screens kun je ook kiezen voor handmatige bediening links of rechts met band en bandopwinder. Elektrische bediening gebeurt via een schakelaar, afstandbediening of speciale app op je tablet of smartphone. Zo kun je een of meerdere screens tegelijk of apart van elkaar bedienen, ook onderweg.

Sterk en mooi materiaal

Het materiaal van alle screens is sterk, brandveilig en antistatisch. Door de open structuur kijk je er van binnenuit doorheen, maar van buitenaf veel minder. Je huis wordt niet te donker. Het doek is kleur- en vormvast, duurzaam en bestand tegen vocht en UV-straling. Op warme dagen heb je geen airconditioning nodig en op koudere dagen werken screens isolerend. Je bespaart zo energie en geld. Het doek is in meerdere mooie natuurlijke tinten verkrijgbaar, zoals zand, grijs, antraciet of taupe. De omkasting, zijgeleiders en onderlat vind je in verschillende RAL-tinten die goed bij de kleur van het omringende houtwerk aansluiten. Zo creëer je een mooi en rustig aanzicht. Screens zijn met de juiste handleiding eenvoudig zelf te monteren.

Woonkamer inrichten