(advertentie)

De invloed van je matras op je nachtrust

Matras

Je brengt een groot deel van je leven door in je bed, ongeveer 35 procent. Een goede nachtrust is cruciaal om overdag te kunnen functioneren. Tijdens het slapen laad je jezelf weer even helemaal op. Er zijn veel factoren die een goede nachtrust kunnen beïnvloeden. Het hebben van een goed matras is er hier één van.

Niet te hard matras

Niet veel mensen hebben door hoe belangrijk het soort matras waar je op slaapt is voor je nachtrust. Dit heeft namelijk te maken met je doorbloeding. Wanneer je matras te hard is, wordt je doorbloeding snel afgekneld en krijgt je huid onvoldoende zuurstof. Hierdoor krijgen je hersenen het signaal om om te draaien. Dit zorgt ervoor dat je steeds omdraait, waardoor je onrustig slaapt. Een te zacht matras waar je continu in wegzakt is natuurlijk ook niet ideaal voor je nachtrust. Dit biedt niet voldoende steun. Om rustig te kunnen slapen is het dus belangrijk dat je een goed matras hebt.

Ga voor kwaliteit

Een goed matras heeft ook zo min mogelijk drukpunten. Hoe beter je gewicht wordt verdeeld, hoe minder drukpunten je hebt op het matras. Je zou dus kunnen stellen dat het beste matras een matras is dat niet te hard en niet te zacht is en dat zo min mogelijk drukpunten heeft. Als een matras erg prijzig is, betekent dit niet automatisch dat het matras beter is. Soms betaal je ook puur voor het merk. Let hier dus goed op. Ga niet voor merk, maar voor kwaliteit. Dit geldt ook voor matrassen van traagschuim. Er wordt gezegd dat dit soort matrassen goed werken tegen rugklachten. Dit kan voor jou kloppen en het kan een goede nachtrust bieden, maar dit is echt per persoon verschillend. Ga daar dus niet gelijk vanuit, maar test het uit. Er is geen bewijs dat traagschuim matrassen beter zijn dan gewone matrassen.

Last van huisstofmijt?

Heb je allergieën of problemen met je luchtwegen? Je nachtrust kan natuurlijk ook door deze reden worden verstoord. Als jij hier last van hebt, is een hypoallergeen matras misschien een goede optie voor jou. Dit soort matrassen voorkomen de groei van huisstofmijten en zijn erg veilig.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com