(advertentie)

Kleur in je slaapkamer

kleur slaapkamer

In je slaapkamer breng je behoorlijk wat tijd door, meer dan je waarschijnlijk denkt en ook vaker niet in slaap dan je zou denken. Het interieur van de slaapkamer is bij velen nogal een ondergeschoven kindje. Jammer, want we brengen hier steeds meer tijd door! Tijd dus om eens kritisch naar je eigen slaapkamer te kijken. Waar kan het beter en hoe kun je in een handomdraai zorgen voor een sfeervolle slaapkamer? Kleur! Kleuren kunnen een ruimte maken of breken en geven sfeer aan een ruimte. Wanneer je slaapkamer bijvoorbeeld te licht is kun je deze wat gezelliger en sfeervoller maken door te werken met warme donkerdere tinten. Met een verfkwast kun je dus heel wat bereiken!

Meubelen neutraal

Wanneer je kleur gaat toevoegen in je slaapkamer kun je dit het beste doen door deze te verwerken in de muren of in de accessoires die je gebruikt. Hoewel je ook erg veel leuke en mooie boxsprings hebt waar een kleurtje in zit verwerkt zul je toch minder snel een nieuwe boxspring kopen dan de muur een nieuw kleurtje geven. Kies liever voor een wat meer  neutrale kleur voor je boxspring of kledingkast zodat je alles hier omheen gemakkelijk kunt aanpakken zonder al te ingrijpend te zijn.

Vloer

accentmuur slaapkamerEen vloer is erg sfeerbepalend voor een ruimte. Kies je voor een lichte of juist donkere vloer en bestaat deze uit hout of tapijt? Ook de materiaalkeuze is van invloed. Een gladde vloer lijkt kouder en met tapijt geef je direct een warme uitstraling. Wanneer je kiest voor een lichte vloer kun je wat donkerdere kleuren terug laten komen in de meubels en accessoires en hetzelfde geldt natuurlijk ook andersom. Het beste is om niet voor alleen maar donker of lichte kleuren te gaan, maar juist voor een goed contrast of mooie mix. Zo kun je ook bepaalde items er uit laten springen!

Neutrale kleuren

De populairste kleuren voor slaapkamers zijn wit, grijs en bruin. Erg brave kleuren eigenlijk waar nog een hoop combinaties mee gemaakt kunnen worden. Vaak zijn deze kleuren goed om echt als basis te gebruiken. Voeg daarnaast nog één of twee accentkleuren toe waardoor je een eigen sfeer kan neerzetten. Er blijken zelfs een paar kleuren te zijn die er voor kunnen zorgen dat je beter gaat slapen. Zo blijkt vooral blauw een goede kleur te zijn. Dit is een kleur met een rustgevend effect, dus ideaal voor in de slaapkamer! Naast blauw blijken geel en groen ook erg goed te zijn, dit zijn kleuren die zorgen voor een fris en opgeruimd gevoel.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com