(advertentie)

Wat is een boxspring? Voordelen en nadelen

Wat is een boxspring

Eén van de belangrijkste meubelen in je slaapkamer is een comfortabel bed. Als je op zoek gaat naar een nieuw bed voor in je slaapkamer, kom je al snel voor de keuze: wil ik een boxspring of een bed met matras? Alle beddenspecialisten en meubelwinkels verkopen ze. De boxspring is het meest verkochte beddensysteem in Nederland.  Maar wat is een boxspring? Wat zijn de voordelen van een boxspring-combinatie? Is dit type bed duur? Allerlei vragen die we in dit artikel beantwoorden.

Wat is een boxspring

Boxspring is de veelgebruikte term voor een boxspring-combinatie. Vroeger noemden we enkel het onderstel de boxspring. Dit was een box van veren wat anders was dan een normaal bedsysteem. Hier bovenop legde je een matras en eventueel een topmatras. Tegenwoordig wordt met het woord boxspring een boxspring-combinatie aangeduid. Een boxspring-combinatie is een verend matras met binnenvering, op een onderstel. Een boxspring-combinatie bestaat dus uit:

 • Onderstel
 • Matras
 • Eventueel een topmatras

Het onderstel is in de meeste gevallen een gestoffeerde box met veren. Op deze manier heb je 2 matrassen op elkaar wat voor een zeer comfortabele nachtrust zorgt.

Voordelen boxspring

Voordelen boxspringNu de vraag Wat is een boxspring is beantwoord, komt misschien de vraag op: Waarom zou ik deze bed variant aanschaffen? Wat zijn de voordelen boven een ‘normaal’ bed met matras?

 • Doordat je gebruik maakt van een dubbel matras is de ondersteuning voor het lichaam beter te reguleren en biedt een boxspring je een heerlijke nachtrust.
 • Het gewicht van je lichaam wordt gelijkmatig verdeeld over de matrassen.
 • Door de open vering is de regulering van vocht en ventilatie goed.
 • De instaphoogte is in de meeste gevallen hoger dan bij een normaal bed.
 • Mooi meubelstuk. Doordat je geen bed omranding hebt, vinden veel mensen een boxspring mooier staan dan een bed ledikant.
 • Een boxspring zonder hoofd- en voeteneinde omvat alleen de grootte van het matras. Dit is kleiner dan een bed.

Nadelen boxspring

Na de voordelen van een boxspring, nu enkele nadelen.

 • Niet iedereen vind de vering in dit type bed prettig. Een beddenspeciaalzaak kan je hier goed bij helpen. Mocht je van jezelf weten dat je niet houdt van een bed met vering, kan je dit aangeven en helpen zij je daarbij.
 • Een boxspring-combinatie is over het algemeen duurder dan een bed met matras.
 • Sommige mensen vinden een boxspring een te massief bed, waardoor het erg prominent in de slaapkamer staat.
 • Heb je last van huisstofmijt-allergie? Dan is een boxspring niet de beste oplossing. De onderkant van dit type bed bestaat in de meeste gevallen uit een stoffen onderstel. Dit is niet goed voor je allergie tegen huisstofmijt.

Nieuwe boxspring kopen

Na de vraag Wat is een boxspring en Wat zijn voordelen en wat zijn nadelen, kan het maar zo zijn dat je een boxspring wilt kopen. Waar koop je de beste boxsprings? Tegenwoordig verkopen alle meubelwinkels en beddenspeciaalzaken boxspring-combinaties. Of je nu naar een goedkope meubelwinkel gaat of een dure beddenspeciaalzaak, overal kunnen ze jou helpen met de keuze voor het beste bed. Laat je altijd goed adviseren in de winkel en vergelijk de verschillende prijzen met elkaar. Zo kom je nooit bedrogen uit!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com