(advertentie)

Ook thuis moet ergonomisch gewerkt worden

Bureau

Veel van de banen worden uitgevoerd op kantoor achter een bureau. 5 dagen in de week 8 uur per dag zitten we gemiddeld achter ons desk te werken en we hebben dan ook niet in de gaten dat wanneer er niet ergonomisch gewerkt wordt wij hier serieuze en langdurige klachten aan kunnen overhouden. Het is dus als werkgever heel belangrijk dat je werknemers ergonomisch kunnen werken, daar zal je uiteindelijk zelf ook meer profijt van hebben. Maar ook voor de mensen die thuis werken geldt dit. Het is namelijk net zo belangrijk thuis dan als op de werkvloer.

Ergonomisch werken in huis

Mensen die thuis werken nemen vaak niet eens tijd de tijd om een goede werkplek in te richten. Zij werken gemakkelijk achter de keukentafel of op de bank. Niks mis mee zou je zeggen, maar dit is echter wel degelijk mis. Want het hebben van een goede werkplek is cruciaal voor jouw eigen gezondheid en de prestaties die jij kan leveren tijdens je werk. Daarnaast is een goed advies ook niet duur, als je dit vergelijkt met de kosten die je zou moeten betalen wanneer je een heleboel klachten oploopt. Maar alleen met een werkplek schiet je nog niks op, je moet er rekening mee houden dat je je werkplek zo ergonomisch mogelijk inricht. Wat houd dat dan precies in?

Hoe moet je je werkplek ergonomisch inrichten?

  • Je moet er rekening mee houden dat je de hele dag zit, koop een stoel die jouw rug goed kan ondersteunen en waarmee je lichaam de juiste houding kan waarnemen.
  • Het bureau moet op zo’n hoogte worden ingesteld dat je er niet boven hoeft te hangen of er moeilijk bij komt. Zorg er daarnaast ook voor dat je armen kunnen rusten op je bureau.
  • Het is belangrijk dat het beeldscherm wordt geplaatst op ooghoogte en recht voor je staat. Indien het nodig is kan je gebruik maken van een goedwerkende monitorarm.
  • En om klachten in de pols te voorkomen kun je een ergonomische muis aanschaffen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com