(advertentie)

Tips om uw woning kindveilig te maken

Kind

Wanneer u in verwachting bent van een kindje, kan het slim zijn om uw woning op verschillende punten aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw keukenkastjes! U moet er niet aan denken dat uw kindje straks bij gevaarlijke keukenapparaten kan komen. Een keukenmachine heeft vaak bijvoorbeeld een scherp mes aan de binnenzijde, waaraan een kind zich lelijk kan bezeren. Dit is slechts eens van de aanpassingen die u door kunt voeren wanneer u binnen een korte tijd een kindje verwacht. In dit artikel geven we verschillende andere tips die hierbij goed van pas kunnen komen! Hier kunt u nog meer informatie vinden over dit onderwerp. 

Zorg voor een goede verstopplek voor schoonmaakmiddelen

Reeds werd al beschreven dat het verstandig is om scherpe voorwerpen in de keuken op een veilige plek te leggen. Datzelfde geldt voor schoonmaakmiddelen in huis! Wanneer kinderen de schoonmaakmiddelen zien staan, kunnen ze deze proberen te pakken om hiermee te spelen. U moet er niet aan denken, dat uw kind in aanraking komt met deze middelen. Ook medicijnen moeten op een veilige en het liefst hoge plek in huis worden opgeborgen. Zo vallen deze buiten het blikveld van uw baby.

Voorzie apparaten van een kinderslot

U kunt nog meer aanpassingen aan de keuken doorvoeren, om uw woning veilig te maken voor kinderen. Zo kan het interessant zijn om de apparaten binnen uw keuken van een kinderslot te voorzien. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kookplaat. Veel kookplaten worden tegenwoordig standaard met een kinderslot uitgevoerd. Zo is de kans klein dat kinderen hun vingers branden of per ongeluk voor het inschakelen van dit apparaat zorgen. Een dergelijk kinderslot kan ook op keukenkastjes, de koelkast en de oven geplaatst worden. Informeer in een keukenwinkel naar de mogelijkheden die u in uw keuken heeft.

Laat een rekje voor de trap plaatsen

Om te voorkomen dat kinderen van de trap kunnen vallen, plaatsen veel mensen een rekje voor het trapgat. Plaats zo’n rekje niet alleen bovenaan de trap, maar ook beneden. Een kind kan omhoog proberen te kruipen en vervolgens alsnog vallen. Er zijn verschillende houten hekjes te koop, die mooi wegvallen bij bijvoorbeeld de kleur van uw vloer. Zo hoeft een rekje voor uw trap het interieur niet minder mooi te maken! Het is vanzelfsprekend erg belangrijk dat het kind dit rekje niet open kan maken als aan het hekje getrokken wordt.

Gebruik een speelkleed in huis

Tot slot is het verstandig om een speelkleed aan te schaffen voor in huis. Met een speelkleed wordt voorkomen dat het kind zich ernstig kan bezeren als deze valt. Dit geldt in het bijzonder voor woningen met plavuizen. Deze stenen zijn erg hard en geven bepaald niet mee. Daarbij zijn plavuizen vaak erg koud! Met een speelkleed voorkomt u dat het kind al snel ziek zal worden van de koude plavuizen. De speelkleden worden zowel voor jongens als meiden aangeboden. Kijk op internet naar voorbeelden van mooie speelkleden!

Woonkamer inrichten