(advertentie)

Tips voor jouw wooninrichting met accessoires

Vazen

Niets is leuker dan jouw woning stijlen met mooie accessoires en meubels. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. Soms mis je een bepaald gevoel om het helemaal af te maken. Je hebt immers zoveel accessoiremogelijkheden. In dit artikel volgen een aantal tips om jouw woning met accessoires tot een geheel te maken.

Inrichten vanaf de basis

Om jouw woning helemaal af te maken is het goed om bij de basis te beginnen. In dit geval is jouw basis de woning. Bedenk van tevoren welke kamers je ‘opnieuw’ wilt inrichten of misschien heb je wel een hele nieuwe woning. Wanneer je namelijk een nieuwbouwwoning hebt, heb je nog een behoorlijk karwei. Voordat je kan beginnen met inrichten, moet je uiteraard eerste de vloeren leggen of de muren behandelen. Bedenk al bij de basis wat voor soort stijlinrichting jij mooi vindt. Aan de hand daarvan kan je in die richting al de vloer en de muurkleuren bepalen.
Mocht je een kamer opnieuw inrichten en je wilt dit grondig aanpakken, neem dan ook direct de muren mee. De muren en de vloeren zijn immers de basis.

Nieuw meubilair kopen

Nadat je de basis hebt aangepakt is het tijd voor een nieuwe bank, een nieuwe eettafel of misschien wel een nieuwe kast. Wanneer je een nieuwe bank koopt, houdt er dan ook rekening mee dat je de maximale maten van de bank aanhoudt die jij in je kamer kwijt kan. Zodra je dat weet kan je op zoek gaan naar een nieuwe bank. Waarschijnlijk ga je de bank nog jaren gebruiken dus probeer een kleur aan te houden waarvan jij denkt dat je deze nog over vijf jaar ook mooi vindt. Ook in banken heb je verschillende soorten stijlen en mogelijkheden. Maak eventueel eerst foto´s van de bank wanneer je van plan bent om deze te kopen. Op die manier kan je thuis nog even nadenken of het zeker weten past. Ditzelfde geldt voor een nieuwe eettafel en een nieuwe kast. Dit soort meubels creëren direct een bepaalde sfeer in een kamer. Mocht je je aan een bepaalde stijlinrichting houden zoals industrieel of landelijk, zorg er dan voor dat je ook dit soort meubels in deze kamers zet. Op die manier creëer je al gelijk die gewenste sfeer.

De kleine praktische accessoires

Wanneer je de meubels in de kamer hebt geplaatst is het nu zaak om accessoires te kopen en deze te plaatsen. Accessoires zijn er in verschillende vormen, stijlen en kleuren. Zo heb je echt praktische producten waar je echt nog iets aan hebt. Een voorbeeld hiervoor is een modieuze spiegel of een bijzonder sieradenkastje waar je je oorbellen en horloges in kan bewaren. In de badkamer kan je bijvoorbeeld luxueuze pompjes kopen waar je apart de lotion of zeep in kan doen. Wanneer je deze koopt in de kleur van de styling van de badkamer, heb je direct een ander aanzicht.

De leuke en gezellige accessoires

Tot slot zijn er de kamerplanten, de potjes en vaasjes waar je nooit teveel van kan hebben. Probeer deze ook altijd in de juiste stijl te kopen, maar varieer hierin vooral met kleur. Op die manier wordt de ruimte namelijk niet te saai. Zorg ook voor goede combinaties in een opstelling. Wanneer je bijvoorbeeld drie vazen hebt die je leuk bij elkaar kan zetten, zorg dat deze in een mooie driehoek vorm staan. Zet vervolgens niet elke kast vol met accessoires, maar geef ook ruimte. Ook hierin is het belangrijk om de juiste basis te vinden.

Woonkamer inrichten