(advertentie)

Lamp met strijkijzersnoer

Lamp met strijkijzersnoer

Wat is er leuker dan iets in je studentenkamer, slaapkamer of woonkamer dat je zelf gemaakt hebt? Vaak denken mensen dat het moeilijk is om iets zelf te maken of dat ze er niet creatief genoeg voor zijn, maar dat is totaal niet waar. Iedereen kan bijvoorbeeld een strijkijzersnoer lamp zelf maken. In dit artikel lees je ideeën om op een creatieve manier wat meer kleur in je kamer te brengen door middel van een gekleurd elektriciteitssnoer. Kortom: een erg leuk DIY projectje!

Creatief met strijkijzersnoer

Strijkijzersnoer of elektriciteitssnoer is te koop in allerlei verschillende kleuren. Bijna ieder gewenste kleur is online te bestellen. Op deze manier kan je precies die ene kleur in je interieur toevoegen die jij wilt. Bij de Xenos of de IKEA zijn deze gekleurde elektriciteitssnoeren ook te koop en dan zit er al een lamp aan vast; ideaal! Op deze manier is het heel makkelijk om een strijkijzersnoer lamp te maken. Er zijn verschillende methodes om een lamp met strijkijzersnoer te integreren in je kamer.

DIY ideeën

  • Lamp met strijkijzersnoer - Gekleurd snoerJe kan het snoer aan katrollen door je kamer laten hangen. Net zo lang en hoog als je zelf wilt. Dit is bijvoorbeeld erg leuk boven de eettafel, hiermee creëer je een industrieel effect en maak je je kamer spannend en speels.
  • Een strijkijzersnoer lamp is goed te bevestigen aan een muur door middel van een haak of kapstok. Wikkel het snoer een paar keer om de haak zodat de kleur extra aanwezig is in je kamer. Het leuke aan deze variant van de lamp met strijkijzersnoer is dat je de haak of kapstok ook weer in allerlei verschillende kleuren en vormen kan toepassen.
  • Wikkelen door een houten frame. Bevestig een houten driehoek aan de muur en wikkel daar je gekleurde elektriciteitsdraad doorheen. Deze driehoek is eenvoudig zelf te maken. Zorg voor 3 houten latjes. Plaats één tegen de muur, de ander in een hoek van 90 graden daar tegenaan. De laatste hier precies tussen, zodat er een driehoekig gat ontstaat. Door dit gat wikkel je je elektriciteitssnoer en klaar is je strijkijzersnoer lamp!
  • De lampenkap van een hanglamp kan van alles zijn. Hier kan je helemaal je eigen draai aan geven. Denk aan een jampot, bakblikken, wereldbollen, lepels, raspen, theekoppen. Haal alles uit de kast! Heb je veel ruimte boven de eettafel? Dan is het tof om meer snoeren bij elkaar te bundelen. Zo krijg je een grote strijkijzersnoer lamp boven je eettafel. Een echte eyecatcher.

Bestaande lamp

Heb je een mooie lamp maar het mist iets? Ook van bestaande lampen kan je een strijkijzersnoer lamp maken. Vervang simpelweg het snoer. Hanglampen, bureaulampen, eigenlijk alle lampen zijn kleurrijker met een gekleurd elektriciteitssnoer. Op deze manier wordt je lamp een echte blikvanger, ook als deze niet brandt. Zoals je leest, een strijkijzersnoer lamp hoeft echt niet moeilijk te zijn en maakt je interieur veel persoonlijker!

Verlichting woning
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com