(advertentie)

Een mooie vloer begint bij de ondervloer

Gaat er verbouwd worden? Moet er een nieuwe vloer in? Dat is altijd een mooie klus met een dankbaar resultaat: een goede en mooie vloer geeft uitstraling en klasse aan een ruimte. Er zijn talloze mogelijkheden, variërend van hout tot tapijt, van laminaat tot zeil. Veel mensen vergeten echter dat er onder de vloer nog iets veel belangrijkers schuilt: de ondervloer. Ondervloeren zijn van ontzettend groot belang voor de kwaliteit van de vloer. Vandaar dat er ook vaak gezegd wordt: goede vloeren beginnen bij ondervloeren.

Het belang van een ondervloer

Inmiddels kennen we het belang van ondervloeren. Ten eerste is het ontzettend praktisch: een ondervloer neemt alle oneffenheden van de basisvloer (zoals beton of cement) weg. Die basisvloer is eigenlijk nooit helemaal glad, wat heel onpraktisch én zonde is als je er een mooie vloer overheen wilt leggen. Ten tweede zit er in de basisvloer altijd nog wat vocht, ondervloeren absorberen dat vocht en voorkomen zo dat er lelijke vlekken in het tapijt komen of dat het hout gaat rotten en krom trekt. Indirect zorgt het dus ook voor een langere levensduur van de bovenvloer. Daarnaast doe je ook jezelf én onderburen een groot plezier. Ondervloeren nemen namelijk een groot van het geluid weg. Dat betreft zowel het geluid dat je zelf hoort als je over de vloer loopt, als het geluid dat de eventuele onderburen horen. Tenslotte, ook niet geheel onbelangrijk, zorgen ondervloeren voor een goede isolatie. Een goed geïsoleerd huis is gemakkelijker warm te houden, wat aangenaam is, kosten bespaart en rekening houdt met het milieu.

Soorten ondervloeren

Er bestaan verschillende soorten ondervloeren. Welke u nodig heeft, is afhankelijk van de plek waar u de vloer wilt leggen het soort vloer dat u erboven wilt leggen. Zo is er een ondervloer die geschikt is voor appartementen, of een ondervloer die samengaat met vloerverwarming en ondervloeren die te gebruiken zijn met PVC, laminaat of houten vloeren. Sommige hebben een beter egaliserend vermogen, andere houden het vocht beter tegen. Het ligt er maar net aan wat uw behoeften en wensen zijn. Creon heeft een rijke collectie aan ondervloeren zodat er altijd een tussen zit die u nodig heeft.

Vloeren woning