(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (advertentie)

Vloerkoeling: Hoe zorg je voor een koele ruimte met vloerverwarming?

Vloerkoeling en vloerverwarming onder houten vloer

Welke voordelen heeft vloerkoeling door middel van vloerverwarming?

Als het om vloerverwarming gaat, realiseren velen zich niet dat deze systemen ook voor superieure vloerkoeling kunnen zorgen. Door gebruik te maken van dezelfde installatiemethoden en -processen, is hydronische koeling één van de beste technologieën voor meer comfort, kostenefficiëntie en energie-efficiëntie. Immers, met het vermogen van het systeem om een ​​bepaalde ruimte zowel te verwarmen als te koelen en de perfecte binnentemperatuur te behouden, biedt het superieure functionaliteiten voor binnenshuis.

Nu opties voor vloerkoeling steeds populairder worden voor zowel huiseigenaren als eigenaren van onroerend goed, bekijken we in dit blog hoe deze fenomenale technologie werkt. Blijf lezen om erachter te komen!

Hoe werkt vloerkoeling?

Vloerkoelsystemen werken vrijwel hetzelfde als hun verwarmingstegenhanger. In dit geval is de stralingskoeling echter het principe dat aan deze systemen ten grondslag ligt.

Het menselijk lichaam ervaart een fijner niveau van welzijn wanneer ten minste 50% van de warmteafgifte wordt geregeld door straling. Zo gebruikt het hydronische koelnetwerk straling om een ​​optimaal thermisch comfort te bieden in een omgeving die niet te warm of te koud is.

Straling veroorzaakt energie-uitwisseling tussen het koeloppervlak en personen in de kamer, vooral over grote oppervlakken. In dit opzicht voert elke soort warmtepomp, of het nu een luchtbron of de geothermische variant is, koel water door het ondergrondse leidingnetwerk. Er is echter een andere soort warmtepomp nodig om de superieure koelcapaciteiten van het systeem te ontgrendelen.

De vloer wordt dan koeler dan de lucht en absorbeert stralingswarmte in de kamer, waardoor er een koele omgeving ontstaat voor de bewoners binnen.

Voordelen van vloerkoelsystemen

Gezien de geavanceerde technologie die door deze systemen wordt gebruikt, hebben kopers veel te winnen bij koelsystemen in hun huizen of commerciële eigendommen. Waaronder:

  • Superieur comfort binnenshuis

Gezien de dubbele verwarmings- en koelingsfuncties van het systeem, kunnen de bewoners een binnenshuis een omgeving verwachten die noch te warm noch te koud is. Eigenaren van onroerend vermijden hierdoor de ellende die met de meeste andere thuiscomforttechnologieën gepaard gaan.

  • Een gezonder binnenmilieu

Een ander voordeel van het hebben van een koelsysteem in een bepaald pand is het creëren van een gezondere woon- en/of werkruimte. Met de verlaging van de temperatuur in de kamer door middel van stralingsverwarming en -koeling, wordt niet alleen de luchtkwaliteit verbeterd, maar worden ook de luchtvervuiling en tocht die gepaard gaan met airconditioners gereduceerd.

Aangezien tocht wordt geëlimineerd, vermindert dit de kans op verspreiding van ziektes via de lucht en zorgt het voor een comfortabelere omgeving voor mensen die lijden aan aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma.

Verder betekent het ontbreken van een fysiek apparaat in de directe omgeving van een persoon ook dat er geen stofophoping plaats kan vinden, waardoor verkoudheid, hoesten en andere veelvoorkomende kwalen ook minder waarschijnlijk zijn.

  • Onbeperkte designmogelijkheden

Aangezien de leidingen van het systeem onder de vloer van een woning liggen, betekent dit dat er geen fysieke apparaten zijn die zichtbare ruimte innemen. Hierdoor kunnen architecten, binnenhuisarchitecten of eigenaren van onroerend zelf – zonder enige problemen – wijzigingen in de ruimte aanbrengen.

Hierdoor wordt het behoud van de esthetische waarde over het gehele pand mogelijk gemaakt.

  • Een veiligere interne ruimte

Een andere factor die vloerverwarmingssystemen bijzonder aantrekkelijk maakt, is dat het een veiligere ruimte creëert, vooral voor kinderen. Aangezien er geen scherpe radiatoren of soortgelijke apparaten binnen handbereik zijn, hoeven ouders zich geen zorgen meer te maken over gevaar en/of ongelukken.

  • Lage investeringskosten

Een ander voordeel van vloerkoeling is dat het verrassend betaalbaar is, vooral in combinatie met het leidingnetwerk van het verwarmingssysteem van een woning. Verder maakt het aansluiten van deze systemen op de warmtepomp van een woning het ook veel betaalbaarder, waardoor er ook op elektriciteit kan worden bespaard.

Kortom; het verbruik van het systeem is lager dan bij traditionele koelsystemen, waardoor het een aantrekkelijke energiezuinige oplossing is.

Belangrijkste informatie over vloerkoeling

  • Vloerkoeling is een energiezuinige optie voor panden met vloerverwarming en warmtepompen.
  • Met de mogelijkheid om een ​​huis te koelen zonder de nadelen van traditionele koelapparatuur, betreft het één van de beste opties voor eigenaren van onroerend goed.
  • Dus voor iedereen die alleen maar het beste op het gebied van verwarming, koeling en kostenefficiëntie zoekt, zijn vloerverwarmingssystemen in combinatie met koelsystemen de beste keus.
Hond slaapt op vloer met vloerkoeling - https://www.123vloerverwarming.nl/assets/uploads/2017/06/2-18b8c37363.jpg

Hond slaapt op vloer met vloerkoeling

Lees meer over tips, adviezen en prijzen op deze website

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com