(advertentie)

Zo veel smaken, zo veel vloeren

pvc vloeren

Heb je net een mooie nieuwe woning gekocht of is het tijd voor een ingrijpende verbouwing? Denk dan niet alleen aan een geheel nieuwe inrichting en mooie klassieke of trendy kleuren, maar kijk ook zeker naar de basis van de ruimtes. Ben je wel helemaal tevreden over de vloeren die in de woning liggen? Als je eraan denkt om nieuwe vloeren in je woning aan te leggen, is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor klassiek parket, maar ook voor modern laminaat of pvc. Elk type vloer heeft zijn unieke eigenschappen en het is maar net wat voor jou belangrijk en doorslaggevend is. Binnen de diverse soorten vloeren zijn er ook grote verschillen als je het aanbod van gerenommeerde producenten vergelijkt. Dit is een goede tijd om een nieuwe vloer uit te kiezen; de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Vloeren in alle kleuren en uitvoeringen

Kies je voor klassiek parket, dan haal je een vloer in huis die de ruimtes vele jaren voorziet van charme en stijl. Er is haast geen mooier materiaal denkbaar dan natuurlijk hout. Het zijn de nerfstructuur en de eventuele sporen van knoesten die in geen enkel vloerdeel exact hetzelfde zijn, die ervoor zorgen dat parket een levende uitstraling heeft. De parketdelen worden geleverd met het klassieke tand-groefsysteem, of in een moderne variant met handig en eenvoudig te leggen kliksysteem.

Vloeren met weinig onderhoud

Als je kijkt naar laminaat, dan kan je kiezen voor merken die laminaatdelen leveren met een zo natuurgetrouw mogelijke print. Je moet echt goed kijken om ze van massief hout te kunnen onderscheiden. Wil je veel keuze in kleurstellingen en een zo natuurgetrouw mogelijk uiterlijk, kijk dan eens in het assortiment Quick-Step laminaat. Laminaat is vrijwel onderhoudsvrij en vrijwel slijtvast.

Je kunt ook kiezen voor vloeren van pvc. Pvc is zeer slijtvast, hygiënisch te reinigen en kan in verschillende hout- of steenprints worden geleverd. Een ander pluspunt van pvc vloeren is het feit dat ze bijzonder goed geluiden kunnen dempen.

Deze vloeren zijn met name geschikt als je op zoek bent naar een strakke vloer, die slijtvast en onderhoudsvriendelijk is. Een groot voordeel van deze vloeren is dat ze zeer geluiddempend zijn.

Stenen vloeren en tegelvloeren

Een natuurstenen vloer heeft een mooie, authentieke look. Deze vloer is duurzaam, hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Nadeel is dat deze vloer hard en soms wat koud aanvoelt. Een tegelvloer is er in veel verschillende soorten. Van hardsteen tot cementtegels en terracotta.

Vloeren woning