(advertentie)

Nieuwe functie van klokken

Schitterende klassieke klok

We kunnen wel stellen dat de klok van alle tijden is. Hoewel de klok in de huidige vorm relatief gezien nog niet zolang bestaat, werden bijvoorbeeld koekoeksklokken al vanaf 1700 gemaakt. Wanneer we verder teruggaan tot zelfs duizenden jaren terug, dan zien we ook daar nog klokken terug in de vorm van bijvoorbeeld zonnewijzers. Hierbij werd er met de stand van de zon tijd gemeten, weergegeven door de gecreëerde schaduw. Het is dan ook niet bepaald denkbaar dat de klok ooit zal verdwijnen. Wel is de klok in de loop der jaren veranderd, niet alleen qua looks, maar ook qua functie. Vroeger werd de klok vooral gebruikt voor de functionele werking en later ook als statussymbool, maar tegenwoordig heeft de klok meer een rol als decoratie object, omdat er op het gebied van tijdwaarneming nogal wat concurrentie bij is gekomen met smartphones en smartwatches. De klok is echter ook als interieur artikel niet te onderschatten en kan een zeer belangrijk onderdeel vormen binnen de inrichting en de sfeer.

Industriële klokken ideaal voor moderne interieurs

In veel moderne interieurs wordt de klok gebruikt om een bepaalde invloed op de totale inrichting uit te oefenen. De industriële klok is hier een zeer goed voorbeeld van. Industriële klokken zijn vaak gemaakt van industriële materialen, zoals metaal, maar ook andere ijzerwaren of bijvoorbeeld koper. De industriële klok kan verschillen qua uitstraling van een meer robuuste en ruwe uitstraling, tot een strakke en nette design uitstraling. De robuuste klok past vaak beter in een ruimte met meer warme kleuren en vergelijkbare materialen en kleuren, denk hierbij bijvoorbeeld aan een ruimte met beton afwerkingen en zichtbare houtconstructies aan het plafond. Een strakke industriële klok van bijvoorbeeld koper past goed in een lichte inrichting met veel wittinten en lichte kleuren en materialen. De soberheid van de klok hangt heel erg af van welke uitstraling je naartoe wil werken. Bedenk bij de keuze voor de klok ook goed op welke achtergrond je deze wilt hangen. Wanneer je wilt dat jouw klok er meer uitspringt, is het een goed idee om voor een contrasterende kleur of materiaal te kiezen ten opzichte van de achtergrond.

De veelzijdigheid van houten klokken Koekoeksklok

Door de nieuwe functie van klokken als decoratie object en interieur artikel, is de keuze op het gebied van verschillende designs behoorlijk drastisch toegenomen. Als consument pluk je hier natuurlijk de vruchten van, want je hebt altijd wat te kiezen en slaagt er bijna altijd wel in om de geschikte klok te vinden. Niet alleen op het gebied van uitstraling, maar ook op het gebied van materiaalgebruik is er nogal wat te vinden in klokkenland. Hout blijft echter nog steeds een van de meest populairste materialen voor klokken. De meeste klassieke klokken zijn gemaakt van hout. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan de kersenhouten wandklokken met slingeruurwerk, maar ook aan de koekoeksklok is een voorbeeld van een houten klok. Naast de vele klassieke houten klokken zien we ook steeds vaker moderne varianten terug die gemaakt zijn van hout. Zo zijn bijvoorbeeld klokken in lichte houttinten vaak goed in te passen in moderne interieurs. Hetzelfde geldt voor witte houten klokken.

Design jouw eigen inrichting

Op het gebied van design heb je heel wat te kiezen en is het aanbod behoorlijk veranderd de afgelopen jaren. Ook op het gebied van formaat, is het meer gebruikelijk om hier mee te spelen in de inrichting. Mede hierdoor is ook de populariteit van de XL en XXL klokken behoorlijk toegenomen voor particulier gebruik. Een XXL-klok aan een mooie open wand kan een prachtig effect geven. Er zijn tegenwoordig ook verschillende klokken beschikbaar zonder wijzerplaat, waarbij je zelf door muurschilderingen te maken of door gebruik te maken van muurstickers je eigen wijzerplaat kan creëren. Trends op het gebied van klokken volgen elkaar in rap tempo op en het is dan ook erg leuk om met behulp van de juiste klok jouw eigen huis op een trendy manier in je eigen stijl in te richten.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com