(advertentie)

De moderne man cave

video games

Het woord man cave is overgewaaid uit Amerika en Canada en staat meer bekend als een hobbykamer voor de mannen, waarin er wordt gegamed, gedronken en gegeten. De mannen zitten achter een grote televisie aangesloten op een XBOX, PS4/ PS3 en computer en brengen daar hun avonden door.

Traditioneel gezien hoort hier een oude stoffen bank bij waar kledingstukken er nog half overheen hangen bij. De pizzadozen zijn door de kamer geslingerd en een paar oncomfortabele stoelen staan erbij voor het extra gezelschap voor in de late avonduurtjes. Ohja.. bijna vergeten, de ingedeukte blikken bier of de flesjes pils staan ook nog ergens verzameld in een hoekje of tafel stof te happen. Ook hier in Nederland heeft het woord man cave voet aan de grond gezet. En de mannen hier weten een nieuwe betekenis te geven aan het woord man cave, vaker sfeervol ingericht dan de van oudsher rommelige grotten waar de Amerikanen het mee doen.

Behoefte

Er is onderzoek gedaan naar de behoefte van de man om zich terug te kunnen trekken naar een eigen plek. Daar kunnen mannen hun hobby of ontspanning opzoeken, zodat ze even alle stressvolle gedachten opzij kunnen zetten. Er wordt gesproken over het feit dat ze de vrouwelijke invloed kunnen ontvluchten, maar de meeste mannen die worden ondervraagd zeggen dat dit geen reden is om hun toevlucht te zoeken naar een aparte kamer voor zichzelf. Het gaat erom dat ze lekker hun eigen gang kunnen gaan en even op kunnen gaan in het moment waarin ze bezig zijn met hun hobby. Vaak kunnen ze ook de inrichting helemaal naar hun eigen smaak afstemmen.

Stijlvolle man cave

room-416050_640Bijna iedere man droomt wel eens van een eigen man cave waarin hij helemaal zichzelf kan zijn. Er zijn een aantal tips die je als man mee kunt nemen om je eigen plek helemaal in te richten zoals je het zelf wilt.

  • Een kamerplant

Een kamerplant kan een goede investering zijn als je net wat extra stijl wilt toevoegen in je kamer. Vooral een extra vleugje zuurstof zal je goed doen als je eens bezig bent om plannen te maken of als je ideeën wilt opdoen voor je werk of school.

  • Bar cart

Om extra stijl toe te voegen kan je een bar cart in je stulpje neerzetten om je verzameling drank te laten zien. Waarom die flessen whisky, Bacardi, wijn en Grey Goose in de kast laten staan als je die ook uit kan stallen op zo’n drankkar. Heb je behoefte aan een drankje, dan kan je die zo uit je bar cart pakken.

  • Design eetkamerstoelen

Geen overbodige luxe, je zelfgemaakte maaltijden kan je ook in de bank eten, maar aan een eettafel eten brengt net dat extra vleugje klasse naar boven. Hierdoor gaat je eten ook een stuk lekkerder smaken aangezien je al de hele dag of avond op de bank kan zitten. Comfortabele eetkamerstoelen zijn een must voor als je van je maaltijd kan genieten en ze hebben een dubbele functie, als er wat vrienden over de vloer zijn, kunnen ze in jouw stijlvolle stoelen zitten.

  • Sfeerverlichting

Om net dat stukje design mee te geven kan je gebruik maken van sfeerverlichting. Zo kan je in de avond genieten van een mooi minimalistische look en hoef je niet al die felle lampen aan te zetten die de sfeer omlaag brengen.

  • Foto’s

Deel je ervaringen door foto’s aan de muur te hangen. Ben je op vakantie geweest, heb je prijzen gewonnen? Laat de foto’s mooi ontwikkelen en mensen die op bezoek zijn worden meteen naar je foto’s geleid en krijg je vragen over hoe je die beker hebt gewonnen tijdens je voetbalwedstrijd bijvoorbeeld.

  • Fauteuil

 Naast de bank die je hebt uitgestald is een fauteuil echt een must. Zak lekker achterover in de fauteuil om eens lekker na te denken over je dag. Zo’n stoel werkt sfeerverhogend, aangezien het een echte eyecatcher is, mits het een zorgvuldig uitgezochte stoel is die is aangepast aan het interieur.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com