(advertentie)

Landelijk wonen

landelijk wonen

Landelijk wonen heeft de afgelopen jaren in menig interieur een plaatsje weten te veroveren. De landelijke trend heeft om verschillende redenen bij diverse doelgroepen populariteit gewonnen. Het landelijk wonen komt oorspronkelijk van het wonen in een landelijke omgeving. Hierbij kun je denken aan het wonen in de rust en gezelligheid van het platteland. Leven op het platteland betekent voor veel mensen mooie uitzichten en veel ruimte, luxe en privacy. Voor andere mensen heeft leven op het platteland ook een bepaalde vorm van eenvoud en elegantie.

Landelijk wonen: rust en gezelligheid

Wat landelijk wonen voor veel mensen nou zo interessant maakt, is de rust en gezelligheid. In het huidige dagelijkse leven is er vaak veel stress en spanning en omdat niet iedereen zich een plekje op het platteland kan permitteren heeft de landelijke trend zich ook naar vele stadse woningen verplaatst.

De landelijke stijl kan men op allerlei manieren interpreteren en doorvoeren in het interieur en zelfs in de tuin. Kijken we naar landelijke meubels, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Vele meubels worden gekenmerkt door lichte accenten, waardoor een natuurlijk en klassieke sfeer neergezet wordt. In combinatie met deze kleuren wordt er ook vaak van de ‘white wash’ techniek gebruikt gemaakt, waarbij meubels maar ook vloeren of woonaccessoires mee behandeld worden. White wash is een speciale techniek waarbij ook hout een witte transparante waas krijgen, hierdoor blijft de originele houtstructuur te zien. Een andere eigenschap van het landelijk wonen is dat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Hierbij zijn materialen zoals hout, jute, riet en linnen veelvoorkomende materialen.

De populariteit van landelijk wonen

Landelijk wonenDe populariteit van landelijk wonen is niet alleen geheel te danken aan het feit dat men steeds meer verlangt naar de rust en gezelligheid van het platteland, maar ook de economische crisis heeft een aandeel in de verdere ontplooiing van de landelijke trend. Een landelijke inrichting hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Men kan zonder al te veel kosten te maken op een rommelmarkt of van internet een mooie ouderwetse kast kopen en deze met een klein beetje werk tot een mooie white wash kast omtoveren. Daarnaast vind je op tweedehands marktjes of winkels met brocante woonaccessoires allerlei leuke voorwerpen en meubels die perfect in het landelijke interieur passen. Woonwinkels en interieur adviseurs hebben hun aanbod duidelijk aangepast aan de landelijke trend, want tegenwoordig vind je overal landelijke meubels en accessoires. Zo vind je bijvoorbeeld landelijke lampen, landelijk tuinmeubels en zelfs landelijke keukens.

Landelijke keukens

Zelfs keukens kunnen perfect inspelen op de landelijke trend. De keuken wordt ook wel eens het hart van ieder huis genoemd. De plek waar men dagelijks verschillende maaltijden bereidt en waar men eventueel ook de maaltijden nuttigt. Landelijke keukens worden vaak met de hand gemaakt, hierbij wordt echt hout gebruikt waardoor de natuur echt in huis gehaald wordt.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com