(advertentie)

De geschiedenis en evolutie van de zitzak

Traditionele zitzak

De zitzak ook wel beanbag genoemd is voor bijna iedereen wel bekend en bestaat in de huidige vorm al vanaf de jaren 60. In de jaren 60 werd de zitzak voor het eerst geïntroduceerd en was deze veelal gemaakt van leer gevuld met schuimrubber. De zitzak werd rond de jaren 70 redelijk populair onder de welbekende flowerpower generatie. Hierna werd de zitzak kindvriendelijk gemaakt door het gebruik van andere materialen en het maken van een betere sluiting. Er waren namelijk voorbeelden waarbij kinderen in de zitzak zelf kropen en hiermee problemen met de ademhaling kregen. De zitzak werd na het verbeteren van de sluiting in de jaren 90 vooral gezien als een kinderartikel, ideaal voor in de speelhoek of kinderkamer. De zitzak is de laatste jaren echter behoorlijk doorontwikkeld en wordt tegenwoordig al lang niet meer alleen als kinderartikel gezien, maar als volwaardig meubelstuk beschouwd.

De zitzak anno nu is een volwaardig meubelstuk en design attribuut

Het aantal beschikbare designs van zitzakken is de laatste jaren behoorlijk toegenomen en een zitzak als volwaardig meubelstuk in moderne interieurs is inmiddels volledig geaccepteerd. Er zijn diverse kwalitatief hoogwaardige design zitzakken te vinden gemaakt van uiteenlopende materialen. Niet alleen van leer, maar ook handgemaakte zitzakken van schapenwol en ook moderne zakken met verschillende kleuren en patronen. Naast de kleur en het materiaal, zijn het ook de designs zelf die de zitzak nog aantrekkelijker maken. Zo vind je zitzakken die niet meer een zak zijn, maar meer het model van een stoel hebben. Dit wordt bereikt door de vorm aan te passen met het gebruik van verschillende compartimenten in de zak en een betere vulling. Naast deze stoelvormige zitzakken vind je tegenwoordig ook diverse poefs en zelfs zitzak banken die erg goed in te passen zijn in diverse interieurs.

De zitzak is veelzijdig en vaak geschikt voor zowel voor binnen als buiten

De veelzijdigheid van de zitzak is absoluut een van de grootste voordelen en reden van de ongekende populariteit. De zitzak is uitstekend geschikt om te gebruiken voor het gamen, maar eveneens om heerlijk in te loungen. XXL zakken zijn ideaal om met meerdere mensen tegelijk van te genieten. De zitzak is een stuk lichter en daarmee flexibeler dan ander meubilair. Je inrichting veranderen wanneer je een zitzak hebt, is een stuk makkelijker, omdat je dit helemaal zelf kan doen. Veel zitzakken zijn zeer goed geschikt voor zowel binnen als buiten, wat de mogelijkheid biedt om je terras of balkon in een mum van tijd om te bouwen tot een loungehoek. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven kiezen voor zitzakken. Het is tegenwoordig niet ongebruikelijk dat sommige kantoren een ruimte in bijvoorbeeld de kantine inrichten, waar even heerlijk gerelaxt kan worden op een stel zitzakken. De kinderzitzak is tegenwoordig veel meer dan alleen een groot kussen. Tevens op dit gebied is er veel meer keuze mogelijk en vind je nu zitzakken in de vorm van vrolijke dieren, zoals een olifant of een walvis.

De zitzak is meubilair met tal van praktische voordelen

De kwaliteit van de zitzak is behoorlijk toegenomen in de loop der jaren en met een zitzak haal je dan ook een meubelstuk in huis waar je jarenlang van kan genieten. Veel zitzakken hebben een wasbare hoes, waarmee je altijd je zitzak schoonhoudt. Daarnaast kun je deze vervangen indien deze versleten is. Ook op het gebied van de vulling kun je kiezen voor beter comfort met kwalitatief betere vullingen. Wanneer je zitzak in comfort afneemt na veelvuldig gebruik, is er eveneens in veel gevallen de mogelijkheid om deze aan te vullen, waarna de vulling weer helemaal als nieuw aanvoelt. Qua praktische voordelen is de zitzak een echte aanrader waar je geen spijt van zal krijgen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com