(advertentie)

Tips: Studentenwoning inrichten

Studentenwoning inrichten

Veel studenten die op kamers wonen, wonen in een kleine ruimte. Deze ruimte wordt vaak gebruikt als woonkamer, slaapkamer, eetkamer en studeerkamer tegelijk. Handig dus om dit een beetje praktisch in te richten zodat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte. In dit artikel noemen we een aantal tips die goed toepasbaar zijn bij een studentenwoning inrichten.

Slaapbank

Een bed en een bank nemen beide best veel ruimte in en als je een kleine studentenwoning moet inrichten, past het vaak niet allebei. Een slaapbank is dan de perfecte oplossing. Op deze manier heb je beide. Slaapbanken zijn er in alle soorten en maten. Misschien vind je het niet fijn om overdag op je dekbed te zitten, dan heb je banken waar een opbergvak onder zit of je koopt een mooie mand/kist waar je overdag je dekbed in doet. Slaapbanken kun je tegenwoordig bijna overal kopen. Vooral bij Ikea heb je een groot assortiment.

Tafel en bureau in één

Studentenwoning inrichtenNiet iedere student vindt een tafel even belangrijk, omdat ze ook wel op de bank kunnen eten. Maar als je eens een gezellig etentje met vrienden wilt organiseren, is een tafel hartstikke handig. Ook een bureau is fijn als je student bent, aangezien je vaak veel opdrachten moet doen en met je laptop werkt. Een tafel en bureau zijn gemakkelijk te combineren. Zorg wel dat je een kastje hebt waar je al je boeken in kwijt kunt, zodat je tafel niet helemaal vol ligt. Anders kun je hem natuurlijk niet goed gebruiken als je wilt gaan eten.

Kasten

Een studentenwoning inrichten is dus helemaal niet zo ingewikkeld, zolang je maar de juiste meubelen kiest. Kasten zijn ook erg belangrijk, het is namelijk fijn om veel opbergruimte te hebben voor al je spullen. Een handige opbergruimte is een grote kist, die je ook als tafeltje kunt gebruiken. Ook planken aan de muur zijn een ideale oplossing, want ze nemen niet zoveel ruimte in. Verder is een kast natuurlijk altijd handig, richt hem alleen wel praktisch in, zodat je er lekker veel in kwijt kunt.

Ga jij je studentenwoning inrichten? Neem dan bovenstaande tips mee en ga opzoek naar de perfecte meubelen voor je woning!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com