(advertentie)

Zo veel keuze in raamdecoratie

raamdecoratie-creon

Voor je nieuwe huis of de nieuwe inrichting van je bestaande woning ben je misschien op zoek naar een goede manier om lichtinval in je woning te reguleren. Je zult gemerkt hebben dat dit met vitrages en gordijnen prima te doen is, maar dat het dan vaak een alles of niets-verhaal is. Of je sluit licht buiten, of je laat het toe. Als je juist wilt spelen met lichtinval en de lichtintensiteit echt zelf wilt kunnen reguleren, dan zijn er andere oplossingen beschikbaar. Oplossingen die ook decoratief zijn en dus een belangrijke bijdrage leveren aan de sfeer en ambiance van je woning.

Raamdecoratie – mooi én functioneel

De stand van de zon ten opzichte van je ramen verandert door de dag heen en daarmee ook de lichtintensiteit en lichtinval. Als je hier mee wilt spelen, bijvoorbeeld om continu een bepaald lichtniveau in je woonkamer te hebben, is het verstandig om te kiezen voor raamdecoratie die je in detail kunt reguleren.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan rolgordijnen, die je naarmate de dag vordert, in meer of mindere mate omlaag trekt. Daarbij heb je ook de keuze uit transparante rolgordijnen of verduisterende rolgordijnen. De laatste is erg geschikt voor je slaapkamer.

Duo rolgordijnen geven je meer regelmogelijkheden. Deze bestaan uit twee banen stof met afwisselend transparante en minder transparante stukken. Ze bewegen onafhankelijk van elkaar en jij kunt kiezen voor meer of juist minder overlapping.

Een variant op het klassieke rolgordijn, dat bovenaan op een rol bevestigd is, is het plissé gordijn. Hier is de stof opgevouwen en heeft het aan de raamzijde bovendien een zonwerende, lichte kleur. Je kunt kiezen uit transparante, semi-transparante of verduisterende plissé gordijnen. Wil je juist het middengedeelte van je raam verduisteren, kies dan voor plissé gordijnen met Top down Bottom up systeem.

Een mooie en duurzame oplossing is kiezen voor houten jaloezieën, die tientallen jaren probleemloos meegaan en niet zullen verkleuren door zonlicht. Dit type raamdecoratie is bovendien in heel veel prachtige kleuren verkrijgbaar.

Raamdecoratie is maatwerk

Welke vorm van raamdecoratie je ook wilt, probeer je raamdecoratie altijd precies op maat aan te laten maken. Dat kan tegenwoordig al via verschillende webshops waarbij je na het invullen van alle maten en kleuropties, direct een totaalprijs te zien krijgt.

Heel veel plezier met het kiezen van de perfecte raamdecoratie voor jouw huis!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com