(advertentie)

3 tips bij het kopen van een nieuw huis

Huis kopen

Ben je uitgekeken op je oude woning en ben je toe aan iets nieuws of wordt dit jouw eerste huis? Dan zijn er veel zaken waar je over moet nadenken en rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van het financiële plaatje, je huidige woning verkopen en je toekomstige woning kopen. Lees hieronder een aantal tips om zorgeloos het gehele verhuisproces te doorlopen.

Makelaar inschakelen

Je hebt momenteel al een huis waar je uiteindelijk van af moet om dubbele uitgaven te voorkomen. In jouw omgeving zullen er veel makelaars zijn die op je zitten te wachten om jouw huis via hun organisatie te verkopen. Daarom is het handig om vooraf onderzoek te doen bij welke makelaar je echt een klik hebt. Zo kan je eventueel kennismakingsgesprekken inplannen met makelaars die jij in je top 3 hebt gezet. Na een gesprek zal veel duidelijk zijn en kan jij je keuze maken. Een makelaar die regelt eigenlijk alles voor je omtrent het verkopen van je huis. Soms spreken makelaars met vaktermen waar je vraagtekens bij hebt, maar wees niet bang om te vragen wat het precies inhoudt. Zorg er voor dat alle afspraken op papier zijn gezet en dat alles duidelijk is voor jou (en je partner). Een makelaar kan je ook helpen om te bieden op een huis, aangezien de makelaars in dezelfde omgeving elkaar ook vaak persoonlijk kennen. Op deze manier bespaart het jou stress en gedoe om na te denken of je 1000 euro of 5000 euro meer wilt bieden op jouw toekomstige droomhuis.

Hypotheek berekenen

Na een makelaar gekozen te hebben, is het verstandig om te kijken naar de financiële situatie, zoals de hypotheekrente en verschillende soorten hypotheekvormen. Maak geen overhaaste beslissingen zonder te weten wat het exacte bedrag is wat je kunt krijgen. Een hypotheek adviseur kan jou daarbij helpen. Zij leggen precies uit wat voor documenten je moet aanleveren en wat de vervolgstappen zijn. Het is ook handig om een overzicht te krijgen van de totale kosten, dus ook wat het bedrag zal zijn voor de kosten koper en andere kosten. Een hypotheekadviseur kan jou uitleg geven over de soorten hypotheekvormen, aangezien je kunt kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Ook hierbij is het raadzaam om langs meerdere adviseurs te gaan om jouw situatie te bespreken, want je wilt natuurlijk wel een huis kopen die echt bij jou past.

Nieuwbouw of een bestaande woning kopen

Je weet eindelijk wat de hoogte is van je lening en kunt nu verder gaan met de volgende stap: wat voor huis wil ik? Op het internet staan genoeg huizen te koop, ook in jouw omgeving. Maar ga je liever voor een appartement, rijtjeswoning, vrijstaand huis of misschien wel een nieuwbouwwoning? Overleggen met je hypotheekadviseur kan zeker geen kwaad. Zij hebben genoeg ervaring met dit soort situaties en klantvragen. Met een nieuwbouwwoning kan je je hele woning zelf inrichten van A tot Z wat een groot voordeel is ten opzichte van bestaande woningen. Vaak zitten er wel meer regels aan het kopen van een nieuwbouwproject en heb je waarschijnlijk ook een iets hogere lening nodig. Daarnaast moet je waarschijnlijk ook wat langer wachten tot je huis af is en er eindelijk in kunt wonen. Hier vind je meer informatie over nieuwbouwprojecten en nieuwbouwappartementen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com