(advertentie)

Checklist huis bezichtigen

Checklist huis bezichtigen

Ga je een nieuw huis bezichtigen? Ben je van plan een woning te kopen? Dan begeef je je in een spannende tijd. Er komen veel dingen op je af en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is er dan handiger dan een checklist? Vandaar dat wij een checklist huis bezichtigen hebben gemaakt. Waar moet je op letten tijdens het bezoeken van een nieuwe woning? Hoe dien je je te gedragen? Zijn er tips rondom een appartement of huis bezichtigen? Lees de checklist huis bezichtigen van te voren goed door, zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan!

Tip 1: Maak van te voren helder wat je belangrijk vindt in een woning. Misschien heb je een heel beeld van je droomhuis voor je. Zorg dat je een aantal punten op papier hebt staan die voor jou het belangrijkste zijn. Punten die zeker aanwezig of afwezig moeten zijn. Neem deze punten mee naar alle bezichtigen.

Tip 2: Een huis bezichtigen buiten je budget is niet aan te raden. Houd er altijd rekening mee dat de verkopende partij kan zakken in prijs. Maar verwacht niet te veel. Niks is vervelender dan huizen boven je budget bewonderen en dat de huizen binnen je budget dan ontzettend tegenvallen!

Checklist buurt bezichtigen

De buurt van je nieuwe woning is erg belangrijk. Zorg dat je iets te vroeg bent voor je bezichtiging. Dan kan je nog even een rondje rijden in de buurt. Iedereen vindt andere dingen belangrijk in zijn of haar nieuwe wijk. Dit deel van de checklist huis bezichtigen is dus erg persoonlijk. Pas hem aan naar eigen wensen en inzichten. Aandachtspunten om de buurt te bezichtigen zijn:

 • Parkeergelegenheden
 • Scholen
 • Genoeg groen
 • Voldoende recreatiemogelijkheden in de buurt
 • Supermarkt of winkelcentrum aanwezig
 • Lichtinval in huis
 • Bereikbaarheid openbaar vervoer of snelweg

Tip 3: Kijk altijd even naar de buren. Een voortuin zegt veel over mensen. Maak ook zeker, indien mogelijk, een praatje met de toekomstige buren. Vertel hen dat je geïnteresseerd bent in het huis van hun buren en probeer een indruk van hen te krijgen.

Checklist woning bezichtigen

Woning bezichtigenTijdens het bezichtigen van een woning is het belangrijk om een aantal algemene dingen in je achterhoofd te houden. Tevens is het van belang om je bewust te zijn van je eigen houding. In dit laatste deel van de checklist huis bezichtigen behandelen we de tips omtrent het bezichtigen van de woning.

Tip 4: Bekijk rustig de hele woning. Stap zo neutraal mogelijk het huis binnen en laat je verrassen! Een eerste indruk zegt erg veel over een huis. Neem de tijd om alle ruimtes te zien. Alle kleine kamers en alle hoekjes.

Tip 5: Let op het onderhoud. Maak voor jezelf een schatting wat je aan het huis gedaan wilt hebben voordat je erin kunt trekken. Zie je vochtplekken? Is de vloer naar wens? Luister ook goed of je het verkeer goed hoort in de verschillende ruimtes.

Tip 6: Wees je bewust van je eigen houding. Het is niet erg om enthousiast te zijn, dit bevordert later de sfeer bij eventuele onderhandelingen. Heel erg chagrijnig of negatief doen over het huis betekent niet dat de verkopers gaan zakken in hun prijs. Ben gewoon jezelf, en houd het gezellig!

Tip 7: Stel al je vragen die je wilt stellen over de woning. Nu heb je contact met de makelaar of met de verkopers, maak daar gebruik van!

Tip 8: Tijdens de bezichtiging is het nog niet van belang om het over overname van roerende goederen te hebben. Overname van gordijnen en vloer komt in een vervolg gesprek. Waarschijnlijk komt dit pas na de prijsonderhandelingen ter spraken.

Overige tips huis bezichtigen

 • Probeer meteen na de bezichtiging een conclusie te trekken. Nadat je het huis verlaat, weet je je gevoel over de woning nog en kan je goed een oordeel vellen.
 • Plan de bezichtiging overdag. Het lichtinval overdag is erg belangrijk voor de sfeer in een huis.
 • Neem geen familie of vrienden mee naar de bezichtiging. Het moet jou of jullie huis worden, niet dat van hen. Een huis kopen is erg persoonlijk, het is belangrijk dat jij/jullie je er prettig voelen!
 • Houd in de gaten dat je niks beschadigd. Trek niet aan loszittend behang en prik niet met je autosleutel even kort in het hout.

Geniet vooral van het bezichtigen en word verliefd op je nieuwe huis!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com