(advertentie)

3 tips om een goede indruk te maken op je nieuwe buren

Buren

Wanneer je zojuist bent verhuist naar een geheel nieuwe locatie kan dat een spannende ervaring zijn. Zo’n verhuizing alleen is al niet niks, maar om dan ook nog te maken krijgen met al die nieuwe mensen kan stressvol zijn. Gelukkig hoeft het allemaal niet zo spannend te zijn en hoef je zeker niet te stressen. De volgende 3 tips kunnen jouw leven met je buren een stuk makkelijker maken!

1. Stel jezelf voor aan je nieuwe buren

Het is wel zo netjes om je na je verhuizing even voor te stellen. Dat hoeft natuurlijk niet op de verhuisdag zelf, aangezien iedereen dan wel begrijpt dat je er al een lange dag op hebt zitten en niet per se zin hebt in een praatje. In de dagen daaropvolgend is het echter wel zo netjes om jezelf even voor te stellen, ten minste aan de buren recht naast en tegenover je. Bel even aan bij de buren, maak een kort praatje en de eerste indruk is gemaakt. Een stuk beter dan een buurman of buurvrouw die nooit iets van zich laat horen, toch?

2. Maak een praatje als je de buren buiten tegen komt

Je bent natuurlijk niet verplicht om naar buiten te lopen zodra je de buurman zijn auto ziet wassen, maar mocht je toevallig ook buiten zijn en de buurman aan het werk ziet kan het een goede indruk geven. Vooral als je de buurman zijn auto (mits deze geen wrak is) vervolgens complimenteert, daar kun je nooit de fout mee in gaan.

Dit is een goede manier om de buren die je nog niet hebt kunnen spreken zonder goede reden aan te spreken. Afhankelijk van de type buren die je hebt kan het natuurlijk ook zo zijn dat ze op jou afstappen als je buiten in de weer bent. Je bent natuurlijk niet de enige die een goede eerste indruk wilt maken, dat is vaak wederzijds!

3. Organiseer een housewarming

Een housewarming. Niet alleen is het dé manier om je verhuizing met opluchting af te ronden. Het is ook nog eens dé manier om je nieuwe buren te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast is een housewarming niet alleen voor jou en je nieuwe buren. Je kunt bij een housewarming ook familie, vrienden en bijvoorbeeld je oude buren uitnodigen. Je bent dus niet alleen opgescheept met onbekende mensen.

Is jouw verhuizing in de zomer? Dan kan het een goed idee zijn om je housewarming in te plannen op een zonnige dag en er een barbecue van te maken. In het geval dat er veel mensen komen kan het een idee zijn om enkele van je buren te vragen om een barbecue mee te nemen en er een gezamenlijke buurt barbecue van te maken. Tegenwoordig hoef je niet meer naar de slager of de supermarkt om eten in te slaan voor de barbecue. Je kunt namelijk barbecue menu’s via het internet bestellen, zoals A-Z bbq vlees. Dat scheelt ook weer enkele ritten om vlees, brood en salade te halen!

Een goede eerste indruk is natuurlijk het halve werk, maar het hele werk hoeft niet alleen vanuit jouw kant te komen. Jij bent niet de enige die een eerste indruk hoeft te maken op een nieuwe buurtbewoner!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com