(advertentie)

De eerste stappen die je na een verhuizing dient te ondernemen

Verhuisdozen

Als je gaat verhuizen, dan zijn er veel zaken die je moet regelen. Het is goed om een duidelijke plan te hebben voordat je start met het verhuizen. Op deze manier kun je overzicht houden zodat je precies weet welke zaken er nog allemaal moeten gebeuren. Wat zijn de eerste stappen die je na een verhuizing dient te ondernemen? Wij informeren je graag.

Stappenplan na verhuizing

 • Geef je verhuizing door
  Als je een nieuwe woning hebt gevonden, moet je ook op tijd je verhuizing doorgeven. Je moet je uiterlijk binnen 5 dagen na de verhuizing aanmelden bij de gemeente. Daarnaast zijn er veel bedrijven met wie je een relatie hebt. Het is erg handig als al deze bedrijven op tijd op de hoogte zijn van je verhuizing.
 • Stuur verhuiskaarten
  Ook je werkgever, vrienden en familieleden moeten weten wat je nieuwe adres is. Deze mensen kun je een verhuiskaart sturen. Er zijn allerlei leuke manieren om een verhuiskaart te versturen. Via diverse websites kun jij je eigen persoonlijke verhuiskaart ontwerpen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een foto van jullie nieuwe woning met het adres en de uitnodiging om eens gezellig langs te komen. Tegenwoordig zie je ook dat veel verhuiskaarten via de e-mail verstuurd worden. Welke keuze jij maakt, hangt af van je persoonlijke smaak, budget en tijd. Het gaat er in ieder geval om dat je werkgever, vrienden en familie je nieuwe woning weten te vinden als ze langs willen komen.
 • Nodig de buren uit voor een kennismaking
  Als je net bent verhuisd is de kans groot dat jij je nieuwe buren nog niet zo goed kent. Omdat het fijn is om te weten naast wie je woont, kun jij de buren uitnodigen voor een kennismaking bij jullie thuis. Zorg voor een hapje en drankje zodat jullie elkaar op een ontspannen manier beter kunnen leren kennen.
 • Spullen geleend? Tijd om het terug te brengen!
  Tijdens een verhuizing komt het vaak voor dat je spullen leent van anderen. Denk bijvoorbeeld aan het trapje van je ouders en een werkstofzuiger van je broer. Zorg ervoor dat alle geleende spullen weer veilig terugkomen bij de eigenaar. Dit scheelt jou weer ruimte in je woning en iedereen heeft haar of zijn spullen weer terug.
 • Naambordje plaatsen
  Als je eenmaal echt over bent in je nieuwe woning, is het tijd om een naambordje te plaatsen. Dit zal jullie het gevoel geven dat de woning nu écht van jullie is.
 • Schade gedurende de verhuizing?
  Nu de verhuizing achter de rug is, bestaat de kans dat er gedurende de verhuizing spullen zijn beschadigd. Ook bestaat de kans dat er tijdens het uitpakken of monteren dingen kapot zijn gegaan. Het is nu tijd om te onderzoeken of jullie hiervoor zijn verzekerd.
 • Post nagezonden?
  Waarschijnlijk heb jij voor je verhuizing geregeld dat alle post na de verhuizing wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres. Het is op dit moment verstandig om te bekijken of je post inderdaad doorgestuurd wordt. De kans bestaat namelijk dat sommige zaken langs elkaar heen zijn gelopen en sommige brieven toch nog zijn verstuurd naar je nieuwe adres.

Zoals je kunt lezen zijn er bepaalde zaken die relevant zijn om direct na je verhuizing te regelen. Zorg ervoor dat je deze zaken al voor jezelf noteert. Vlak voor de verhuizing kun je de lijst erbij pakken zodat jij je al rustig kunt voorbereiden op bepaalde zaken. Je kunt bijvoorbeeld al even bekijken hoe je een verhuizing moet doorgeven aan alle instanties. Hoe beter je voorbereiding is, hoe eerder je ook alle belangrijke zaken hebt geregeld. Dan kun je al snel zonder zorgen genieten van je nieuwe woning.

Wil jij zo goedkoop mogelijk verhuizen? Lees dan hier de tips voor goedkoop verhuizen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com