(advertentie)

Verhuizen? Dit zijn de mogelijkheden

Huis

Je wilt misschien gaan verhuizen. Eerst wil je goed bekijken wat je mogelijkheden zijn. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Ga je kopen of huren? Wil je iets wat helemaal af is of waar juist nog wat aan gedaan moet worden? Of wil je juist helemaal vanaf niks beginnen? 

Als je ervoor kiest om te gaan kopen moet je goed gaan nadenken over wat je wilt. Heb je kinderen of hoop je dat die er komen in de toekomst, is een locatie langs een hele drukke weg natuurlijk niet handig. Als ze dan per ongeluk met spelen op de weg staan kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Ook moet je kijken of je het liefst in een woonwijk zit of juist wat meer achteraf. En natuurlijk voor welke stad of voor welk dorp je gaat.

De kadastrale kaart

Als je eenmaal een mooie plek hebt gevonden zou je een kadastrale kaart kunnen gaan bekijken. Dit zou bijvoorbeeld kunnen op kadastralekaart.nl. Op zo’n kaart kun je goed zien wat nou precies het perceel is waar je geïnteresseerd in bent. Ook kun je via die kaart erachter komen of er nog mogelijkheden zijn op het perceel, zoals bijvoorbeeld een stuk aanbouw. Hier heb je vaak een vergunning voor nodig.

Veel mensen kiezen voor een bestaande woning, maar misschien is het wel jouw droom om zelf wat te gaan bouwen. Je kunt dan met een architect rond de tafel gaan zitten en proberen jouw droomhuis uit te tekenen. Als dat is gelukt kun je met een een aannemer aan de slag. Hij zal uiteindelijk hoofduitvoerende zijn bij het bouwen van jouw huis. Als je hiervoor kiest kun je alles zelf bepalen tot op waar het stopcontact moet zitten. Maar ook mag je de keuken helemaal naar eigen smaak maken. 

Een opknaphuis

Dat zou je ook kunnen doen als je een opknaphuis koopt. Dit zijn vaak wat oudere huizen waar al lange tijd niks mee is gedaan. Bij deze huizen wordt vaak alles gestript. Het enige wat blijft staan zijn de muren. En soms worden zelfs die nog verplaatst. Als je zo’n huis koopt zijn er vaak wel sommige dingen die vast staan en anders vrij duur zijn om te veranderen. Dit is vaak het spannendste om te doen. Je kunt namelijk op dingen stuiten die niet waren ingecalculeerd. Zo wordt er nog wel eens asbest gevonden of blijkt dat er van binnen rottende plekken zitten in het huis.

Een nieuwbouwhuis

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een makkelijkere optie. Dat is vaak een nieuwbouwhuis. Als je de eerste bewoner bent kun je hier soms ook nog zelf kiezen voor je keuken en badkamer. Dit zijn dan vaak projecten opgezet door de gemeente. Door hiervoor te kiezen ligt veel in andermans handen en heb jij wat meer rust. 

Een bestaand huis is natuurlijk ook een optie. Eentje die nog in goede staat is waardoor je er praktisch direct in zou kunnen. Misschien wil je een andere vloer of een andere kleur op de muur, maar zeker geen grote verbouwingen. Bij dit soort type huizen is dat ook zeker niet nodig.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com