(advertentie)

Verhuizen? Hier vind je tips!

huisverkocht

Verhuizen is voor veel mensen hartstikke leuk. Een nieuwe start in een nieuw huis kan namelijk iets heel moois zijn. Ga je een appartement huren? Of ga je misschien wel een eerste huis kopen? Dat is heel leuk, maar er moet natuurlijk wel eerst worden verhuisd. Dit kan soms best een gedoe zijn, daarom geven we je op deze pagina een aantal handige verhuistips!

Huis kopen, en dan?

Als je een appartement of een huis hebt gekocht, is dat natuurlijk hartstikke leuk. Misschien kun je niet wachten om er daadwerkelijk in te gaan wonen. Maar voordat het zo ver is, moet er nog een heleboel gebeuren. Het is heel begrijpelijk als je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Het is in ieder geval belangrijk om op tijd te beginnen met de verhuizing. Zo voorkom je namelijk onnodige stress en problemen. Regel ook op tijd hulp met de verhuizing. Als je op tijd vrienden en familie inschakelt, zal de kans namelijk groot zijn dat zij nog beschikbaar zijn op de dag van de verhuizing. En een extra helpend handje is wel zo fijn!

Slim inpakken

VerhuizenVoordat je gaat inpakken, is het verstandig om alvast te kijken welke spullen weg kunnen. Er staan namelijk vast wel wat spullen op zolder die nooit meer worden gebruikt. Het is zonde van de moeite om deze in te pakken, te verhuizen en in het nieuwe huis alsnog weg te gooien. Daarom kun je beter van te voren bekijken wat je allemaal al weg kunt gooien. Vervolgens is het tijd om slim in te pakken. Doe je kleding in vuilniszakken en gebruik je handdoeken als inpakmateriaal voor je servies. Je glazen kun je heel makkelijk inpakken met sokken en je flesjes kun je afsluiten met plastic folie. Je wil namelijk niet dat al je spullen onder de shampoo komen te zitten. Doe al je spullen in stevige verhuisdozen en zorg dat ze niet te zwaar zijn. Dit maakt het verhuizen makkelijker. Doe wat zware spullen onderin de doos en leg de lichtere spullen bovenop. Plak de dozen vervolgens heel goed dicht en schrijf duidelijk op wat er in de doos zit. Ook zou je de dozen kunnen nummeren aan de hand van welke doos naar welke kamer moet.

Handbagage

Zorg ervoor dat je altijd een aantal belangrijke zaken als `handbagage´ bij je hebt. Als je aan het inpakken bent, ben je namelijk geneigd om alles in dozen te stoppen. Maar dit is helemaal niet handig. Je wil namelijk niet hoeven zoeken naar sleutels en belangrijke papieren. Zorg ervoor dat je deze altijd bij je hebt. De eerste dagen in je nieuwe huis is het waarschijnlijk een rommel. Zorg er dus voor dat je in je handbagage ook een toilettas, een setje kleren en wat andere benodigdheden stopt. Pak deze in alsof je een weekendje weggaat, en zo kun je nooit iets vergeten!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com