(advertentie)

Zelf je woning verkopen? Benut deze tips

Verkopen

De woningmarkt gaat weer de goede kant op. Het lijkt erop alsof de woningen als warme broodjes over de toonbank gaan. Het lijkt allemaal zo eenvoudig. Hoe kun je zelf je huis verkopen? We geven je graag een aantal tips. Het is belangrijk om in de basis een aantal zaken goed te regelen. Vervolgens gaat het om marketing en promotie om de rondleidingen te gaan doen. Laten we onze tips delen.

Een goede presentatie

Het is slechts mogelijk om één keer een goede eerste indruk te maken. Daarom is het belangrijk om een goede fotoserie te hebben. Een goede fotopresentatie is key om de woning te verkopen. Wanneer er slechte foto’s zijn haken kopers al af nog voordat ze de woning gezien hebben. Wel jammer natuurlijk. Het is belangrijk om mooie foto’s te maken waardoor de kamers sfeervol en ruim plus licht lijken. Maak zeker geen foto’s met je mobiele telefoon. Kies ervoor om een klein bedrag te investeren in een goede fotograaf.

De waarde van de woning

Nu is het tijd om te kijken wat de waarde van je woning is. Voor hoeveel ga je hem verkopen? Het is mogelijk om te kijken op Funda naar vergelijkbare woningen om een inschatting te maken. Ook op kadaster woningwaarde is het mogelijk om de waarde van woningen in de buurt op te vragen. Vervolgens ontstaat er meer helderheid over wat jouw woning waard is. Natuurlijk is het ook mogelijk om de woning te laten taxeren. Schakel een lokale makelaar in die bekend is met de markt. Laat de taxateur ook naar de technische staat van de woning kijken.

Marketing van de woning

Je wilt ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw woning zien en daarvoor moet je het onder de mensen brengen. Wanneer je zelf de woning verkoopt kom je niet op Funda. Het hoeft geen probleem te zijn. Het is immers mogelijk om de woning ook op Facebook, Twitter, Instagram en andere online kanalen te promoten. Marktplaats is een goede plek om de woning te adverteren. Wanneer er mensen reageren kun je hen altijd aanbieden om de woning te bekijken, zo heb je meer kans dat je woning word verkocht.

Sterk onderhandelen

Op het moment dat mensen jouw woning komen bekijken is het belangrijk om het zakelijk, vriendelijk en geduldig te reageren. Zorg dat je zo min mogelijk emotioneel betrokken bent en voel je niet aangevallen als men bepaalde zaken niet zo mooi vindt in de woning. Iedereen heeft zijn eigen smaak.

Rond het officieel af

Als de zoekactie naar een koper is afgelopen dan kun je beginnen om alles zwart op wit te zetten. Laat de koper het koopcontract ondertekenen. Vervolgens kan alles in gang gezet worden om de woning te verkopen. De koper moet de tijd krijgen om de financiering rond te krijgen. Er kan om een bankgarantie gevraagd worden. Tal van zaken zijn van belang. Het is slim om de notaris hierbij te betrekken. De notaris kan een passend koopcontract opstellen en laten ondertekenen. Alle zaken zijn zo officieel. De koper heeft na het ondertekenen nog drie wettelijke dagen bedenktijd. Daarna is de koop rond als er geen ontbindende voorwaarden zijn. Vaak is de financiering een punt en krijgt men hier zes weken de tijd voor.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com