(advertentie)

Balkon tips, ideeën en inspiratie

Balkon ideeen en inspiratie

Ben jij in het gelukkige bezit van een heerlijk balkon of dakterras? Lucky you! Heb je inspiratie nodig voor leuke balkon ideeën? Heb je ideeën nodig hoe je je kleine balkon zo optimaal mogelijk kan gebruiken? Dit artikel staat vol met goedkope, leuke balkon ideeën. Handige balkontips, ideaal voor ieder balkon!

Functie aan balkon geven

Voordat je een dakterras of balkon gaat inrichten is het belangrijk om de functie voor het balkon te bepalen. Wil je graag een moestuin op je balkon? Wil je een hangstoel? Wil je lekker ontspannen op een loungebank? Hoe veel personen moeten er minimaal op je balkon kunnen zitten? Allerlei vragen die belangrijk zijn om te stellen voordat je je inlaat met allerlei leuke balkon ideeën.

Balkon ideeën voor de vloer

Balkon inspiratie voor de vloerDe meeste balkons hebben een betonnen vloer. Dit is in 9 van de 10 gevallen totaal niet gezellig of sfeervol. Met de vloer van je balkon kan je veel leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Balkontegels
 • Houten vlonder op de vloer
 • Houten planken
 • Kunstgras
 • Vloerkleedje(s)

Balkon inspiratie: Gebruik de muren

De meeste mensen ervaren te weinig ruimte op hun balkon. Dit is eenvoudig op te lossen door creatief om te gaan met de ruimte die je hebt. Gebruik de muren. Ik hoor je denken, maar hoe dan? Probeer bijvoorbeeld eens verticaal te tuinieren. Dit kan op allerlei manieren.

 • Plant bijvoorbeeld planten in een oude pallet en zet die later rechtop tegen de wand.
 • Zet een rooster met daar achter jute rechtop tegen de muur. Tussen de jute en de muur doe je zand en nu kan je eindeloos tuinieren.
 • Zet een mooie stellingkast tegen de wand van het huis en plaats op de kast allerlei mooie bloempotten vol planten.

Tips balkon gezellig maken

Je wilt het balkon gezellig maken, maar hoe? Een gezellig balkon is erg subjectief. Wat de één gezellig vindt, vindt de ander misschien verschrikkelijk. Toch willen wij een aantal balkon ideeën met je delen, zodat jij zelf kunt bepalen of het gezellig is. Balkontips:

 • Balkon ideeen - Verticaal tuinierenMaak van oude appelkistjes of pallets een loungebank. Plaats mooie kussens op de kistjes en je loungebank is compleet!
 • Door middel van kussens, kleedjes en een vloerkleedje op de vloer maak je een balkon erg knus, warm en gezellig.
 • Gebruik accessoires op het balkon zoals kaarsen, fakkels, windlichten en mandjes.
 • Ga aan de slag met planten. Zet verschillende bloempotten in diverse maten en kleuren op je balkon. Je kunt uiteraard ook werken met een bepaald kleurthema, zoals allerlei pasteltinten of alleen terracotta bloempotten. Ook in de planten kan je variëren. Durf gekke planten te gebruiken, die je misschien op het eerste gezicht niet zo snel zou kopen. Vraag in de winkel wel even goed hoe de plant te verzorgen.
 • Maak je eigen moestuin. Kweek je eigen aardbeien, tomaatjes, komkommers, koriander en munt op het balkon.
 • Hang een schommel of hangstoel op. Hier kan je uren heerlijk voor je uit staren of een boek lezen. Een fijn plekje om even helemaal tot rust te komen.

Goedkope balkon ideeën

Een balkon inrichten hoeft totaal niet duur te zijn. In allerlei winkels zoals HEMA, Xenos, Action, IKEA en tuincentra vind je allerlei goedkope accessoires voor op je balkon. Van leuke goedkope kussentjes tot kleurrijke plantenbakken en van gezellige bistrosetjes tot mooie houten banken. Zo pimp je heel eenvoudig en goedkoop je balkon of dakterras.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com