(advertentie)

De stoep sneeuwvrij maken, hoe doe je dat?

Stoep sneeuwvrij

Begint het buiten koud te worden? Is het winterse weer toegeslagen? Dan is het tijd om je voor te bereiden op sneeuw. Hartstikke leuk natuurlijk, sneeuwpoppen maken en sleetje rijden, maar sneeuw en ijzel brengen ook wat gevaren met zich mee. Een spekgladde stoep kan gevaarlijk zijn voor jezelf, maar ook voor voorbijgangers. Zorg dat je kan sneeuwruimen op de stoep, als het weer daarom vraagt. In dit artikel lees je tips over de stoep sneeuwvrij maken.

Hoe stoep sneeuwvrij maken

Met de beste bedoelingen stap je naar buiten, maar hoe ga je aan de slag? Hoe kan je je stoep sneeuwvrij maken? Dit hoeft niet moeilijk te zijn. Een aantal gereedschap is handig om te gebruiken:

  • Hoe stoep sneeuwvrij makenSneeuwschep
  • Bezem
  • Strooizout

Start met de sneeuwschop. Creëer met de sneeuwschep een pad van je deur naar de weg. Schep alle sneeuw die op het pad ligt aan de kant. Op de manier ontstaat er een voetpad, waar iedereen rustig en veilig kan lopen. Vervolgens kan je er met de bezem achteraan, om de kleine stukjes sneeuw mee te nemen. Als laatste is het verstandig om strooizout op de stoep te strooien. De laatste restjes sneeuw smelten sneller door het strooizout.

Tip: Heb voordat het gaat sneeuwen al een sneeuwschep in huis. Tegen de tijd dat jij je stoep sneeuw- en ijzelvrij wilt maken, zijn in de meeste winkels sneeuwschuivers uitverkocht!

Strooizout of zand

Je stoep sneeuwvrij maken kan ook alleen met strooizout of zand. Door het zout of zand wat je op het pad gooit, smelt de sneeuw. Zorg dat je iedere winter een zak strooizout in de garage of schuur hebt staan. Op deze manier kan je altijd strooien als het ineens begint te vriezen of sneeuwen en voorkom je valpartijen.

Is sneeuwruimen verplicht?

Sneeuwruimen stoepTijdens de koude winterdagen rijst altijd weer de vraag op: Je stoep sneeuwvrij maken, is dat verplicht? In Nederland is het niet verplicht om je stoep sneeuw- en ijzelvrij te maken. Het wordt gezien als burgerplicht, maar je kan er geen boete of straf voor krijgen als je het niet doet. De burgemeester en politici roepen de burger toch op om zelf de sneeuwschep te pakken en zelf sneeuw te scheppen op de stoep. Sneeuwruimen op de stoep, uiteindelijk is het ook maar een kleine moeite. In België is de stoep sneeuwvrij maken officieel niet verplicht, iedere politiezone kan zelf bepalen of ze het verplicht stellen. In de meeste gebieden in Belgie is het wel verplicht om je stoep mooi sneeuwvrij te houden. Doe je dit niet, dan heb je kans op een boete. De hoogte van de boute verschilt per regio.

Sneeuwruimen
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com