(advertentie)

Lange wintersportvakantie? Zo maak jij de tuin winterklaar

Winter tuinonderhoud

Veel Nederlanders gaan elk jaar met de kerst of de carnaval op wintersportvakantie. Wanneer je dan een week of misschien wel twee weken weg bent, is het belangrijk dat je de tuin goed achterlaat voor de koude dagen. Er zijn verschillende dingen die hierbij belangrijk zijn.

Waarom is het winterklaar maken belangrijk?

Oktober is bij uitstek de beste maand om te beginnen aan het winterklaar maken van je tuin. Meestal zijn de dagen in oktober nog geschikt om in de tuin te werken. Het is natuurlijk veel aangenamer om te werken met een zonnetje aan de lucht. Het winterklaar maken van je tuin is erg belangrijk, wanneer je dit namelijk goed aanpakt heb je er in het voorjaar het meeste plezier van. Vroeger werd met het winterklaar maken, meer het opruimen van de tuin bedoeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het snoeien van struiken of bomen, en het afknippen van de afgestorven takken. Tegenwoordig zijn er veel planten die door de winter heen gewoon kunnen blijven staan.

Waar kun je op letten tijdens het winterklaar maken?

Wanneer je veel planten in de tuin hebt, is het erg belangrijk om deze te beschermen tegen de vorst. Er zijn namelijk verschillende planten die niet goed tegen de harde vorst kunnen. Het is daarom belangrijk dat je voor deze planten winterbescherming aanbrengt. Denk hierbij aan een vliesdoek, een rietmat of noppenfolie. Door deze materialen kunnen de planten tegen de ergste kou en wind beschermd worden. Deze maatregel geldt niet alleen voor vaste planten, maar ook voor planten die vanuit een pot groeien. Wanneer je een vijver in je tuin hebt, zijn er ook een aantal dingen waar je op kunt letten. Zorg dat de blaadjes die eventueel in de vijver kunnen vallen, er niet in komen. Wanneer er de hele dag iemand thuis is, zorg dan dat je met een netje het blad uit de vijver haalt. Wanneer dit niet het geval is, zou je ervoor kunnen kiezen om een net over de vijver te spannen. Blad wat namelijk om de bodem van de vijver terecht komt, gaat rotten en dat is slecht voor de waterkwaliteit. Op intergard.nl zijn verschillende dingen te vinden die kunnen helpen met het winterklaar maken van de tuin.

Winterklaar maken voor de wintersport

Zoals al eerder benoemd maken veel mensen de tuin winterklaar omdat ze tijdens de kerst of de carnaval gaan wintersporten. Het is erg belangrijk om er dan rekening mee te houden dat er in de tijd dat je op vakantie bent niemand voor de tuin zorgt. Hiermee kun je rekening houden in de voorbereidingen die je treft voor de tuin. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om eventuele bomen en struiken te snoeien voordat je op vakantie gaat. Zo zorg je ervoor dat je bij thuiskomst niet de hele tuin vol hebt liggen met rottend blad. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet meteen aan de bak moet met het opruimen van de tuin wanneer je thuis komt.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com