(advertentie)

Een lamellendak aanschaffen

Terrasoverkapping lamellendak

Het wordt eindelijk weer wat warmer en als je jouw weer-app in de gaten hebt gehouden, is dit je vast ook wel opgevallen. Het is tijd om weer naar buiten te gaan! Maar wees niet te enthousiast, want het weer kan hier in Nederland nog wel eens omslaan. Hoe je je toch kan voorbereiden op de afwisseling van zon en wolken? Wij leggen het je uit.

Een mooie terrasoverkapping

De kans is groot dat jij momenteel een zonnescherm of parasol (of misschien wel beide) in je tuin hebt staan. Op een zonnige dag wil je niets liever dan deze openklappen of uitschuiven om zo die zomerse vibes te ervaren. Vaak zijn zonneschermen en parasols echter niet zo bestand tegen een windstoot.

Daarom is juist een lamellendak – een ander woord voor een terrasoverkapping – wat voor jou. Deze terrasoverkapping is gemaakt met een dak die bestaat uit lamellen. Gaat het regenen? Dan kantel je de lamellen, zodat er een dak ontstaat. Zo blijf je droog én kan je nog steeds genieten van je tuin. En gaat de zon weer schijnen, dan kantel je ze weer en geniet je van een mooie en gefilterde lichtinval.

Zelf een terrasoverkapping maken

Het is een heel mooi concept, zo’n lamellendak. We snappen het echter ook als jij je geld even opspaart voor een warmtepomp of andere isolerende zaken. Je kan ook zelf een terrasoverkapping maken. Het enige wat je nodig hebt is hout (veel hout) en goed materiaal voor het dak, zodat het water goed afgevoerd kan worden.

Op Pinterest zijn veel voorbeelden te vinden en misschien hebben vrienden of familie wel een zelfgemaakte terrasoverkapping staan. Afkijken is hier toegestaan :). Het is handig om te kijken hoe groot deze moet worden. Kijk daarom naar de meubels die je wilt laten ‘overkappen’, zoals je loungeset. Zorg ook dat er nog wat beweegruimte overblijft. Teken het vervolgens uit op papier en bepaal de lengte, de breedte en – ook niet geheel onbelangrijk – de hoogte.

Vraag het een expert

Ben je nou niet zo handig, maar wil je toch genieten van alle voordelen die een terrasoverkapping jou te bieden heeft? Er zijn genoeg experts die jou kunnen helpen bij het bouwen van een overkapping.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com