(advertentie)

Lamellen overkapping, de oplossing voor elk weer

Lamellen overkapping

Jij geniet graag van een heerlijk lentezonnetje op je terras of in je tuin, of een frisse herfstwind, maar het moet ook niet te gek worden met die zon of wind. Want we zeggen het allemaal, niks wat té is, is goed. Wat is dan de oplossing voor wanneer de zon of wind of regen een eind dreigt te maken aan onze terras- of tuinpret? Een lamellen overkapping, natuurlijk!

Wat is een lamellen overkapping?

Precies zoals we lamellen voor onze ramen of deuren hebben, zo zijn er lamellen overkappingen die verstelbaar zijn om exact in te stellen hoeveel licht, wind en voor de liefhebbers daarvan, hoeveel regen je wilt toelaten. Zo een overkapping is geen massief stuk overkoepeling of dak voor je terras of tuin, waardoor je, afhankelijk van het weer, kunt bepalen hoe je de lamellen gaat instellen.

Over het algemeen kunnen de lamellen 160 graden draaien om hun eigen as, dus je hebt nogal wat speelruimte met de instellingen. En dat instellen doe je ook precies zoals de lamellen van onze ramen en deuren, handmatig of met een afstandsbediening.

Welke lamellen overkapping kies ik?

De meeste lamellen zijn gemaakt van hout of aluminium en komen in een scala van kleuren. Ze zijn uiteraard ook op maat verkrijgbaar. Let wel op de hoogte van je overkapping, want zodra deze hoger is dan 2,5 meter, is daar een vergunning voor nodig. Verder zijn er behalve kantelbare lamellen ook volledig wegschuifbare lamellen, die volledig opengeschoven kunnen worden. Hiermee ontstaat een maximale toelating van licht, en dus geen schaduwplekken, en wind of regen. Aan de andere kant kun je ze ook volledig sluiten, en omdat de lamellen waterdicht zijn als ze volledig gesloten zijn, kan je zelfs in regenweer blijven genieten van het buiten zijn.

Wat de plaatsing van een lamellen overkapping betreft bestaan er ook een aantal opties. Er zijn vrijstaande modellen, modellen die aan de gevel bevestigd worden, of die welke tussen twee muren aangebracht worden. Je keuze wordt dus onder andere bepaald door de mogelijkheden van je woning en of tuin, je voorkeuren, en je budget.

Extra woongenot

Een lamellen overkapping kan echt een prachtige toevoeging zijn aan jouw huis of tuin. Behalve de eerder genoemde opties kan een lamellen overkapping opgeluisterd worden met verlichting, speakers, glazen wanden, en bedenk zelf maar wat je graag zou willen toevoegen.

Met een geheel gepersonaliseerde lamellen overkapping kan het tuinfeest nu pas echt beginnen!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com