(advertentie)

Manieren om een kindvriendelijke tuin in te richten

Tuin

De tuin biedt kinderen alle ruimte om zich heerlijk uit te leven! Zeker tijdens de warme zomerdagen is er voor kinderen niets leuker dan spelen op het gazon, in de zandbak of op een trampoline. In dit artikel beschrijven we verschillende mogelijkheden om je tuin op kindvriendelijke wijze in te richten. Op deze manier nodigt de tuin kinderen nog meer uit om bij mooi weer naar buiten te gaan. Sinds de komst van de tablets en dure spelcomputers is buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend geworden voor kinderen. Reden genoeg om de tuin zo aantrekkelijk en kindvriendelijk mogelijk te maken!

Zorg voor een vlinderstruik in je tuin

Voor kinderen is de tuin niet alleen een plek om zich uit te leven en hun energie kwijt te raken. Ook biedt de tuin een plek om te ontdekken! Denk bijvoorbeeld aan de verschillende dieren die kinderen in de tuin kunnen vinden. Om nog meer kleine diertjes, in het bijzonder vlinders, naar je tuin te lokken, kan het gebruik van een vlinderstruik slim zijn. Een vlinderstruik trekt niet alleen vlinders aan, maar heeft ook nog eens prachtige bloemen. Zo krijgt je tuin meer kleur, waar je zelf ook iets aan hebt.

kindvriendelijke tuinNaast het gebruik van een vlinderstruik in de tuin, kun je ook werken aan een composthoop. Door een hoop van takken en bladeren te maken tegen het eind van de zomer heb je de kans dat egeltjes zich in deze hoop zullen nestelen. Stoor de egels niet, maar wacht tot zij hun nest verlaten! Ook het gebruik van vetbollen in de winter kan leuk zijn om dieren naar je tuin te lokken.

Speeltoestellen voor je kinderen in de tuin plaatsen

Eerder werd al beschreven dat de tuin toch voornamelijk een plek is waar kinderen hun energie kwijt kunnen. Zorg daarom dat er voldoende mogelijkheden zijn om te spelen voor je kinderen. Het is afhankelijk van het formaat van je tuin, welke mogelijkheden je hierbij hebt. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om een zandbak in te graven in de tuin. Neem bijvoorbeeld een ruimte van drie bij twee meter, welke je omrand met houten palen of bielzen. Op deze manier voorkom je dat het zand voortdurend richting het gazon stroomt of waait. Mocht je deze ruimte niet hebben, kun je ook voor een kleiner model zandbak op het terras kiezen. Zorg dat de zandbak af te dekken is om te voorkomen dat katten hun behoefte hier doen.

Ook leuk is het gebruik van een trampoline in de tuin. Net als bij een zandbak, kun je ook de trampoline in de tuin laten plaatsen door hier eerst een gat voor te graven. Op deze manier maak je de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner! Mocht je de ruimte niet hebben, dan kun je een kleiner model trampoline met een net aanschaffen voor je kinderen. Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Een zwembad voor je kinderen en voor jezelf

Iets waar niet alleen je kinderen plezier van zullen hebben is een zwembad in de tuin. Met een zwembad heb je zelf immers ook een plek om zomers heerlijk af te kunnen koelen. De investering in een zwembad hoeft helemaal niet zo groot te zijn wanneer je voor een opblaasbaar model kiest. Je kunt natuurlijk ook een inbouwzwembad kiezen! Hier heb je echter meer ruimte en budget voor nodig.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com