(advertentie)

Zo maak je jouw tuin klaar voor de zomer!

tuin

Nu de zon weer begint te schijnen, krijgen we zin om naar buiten te gaan, en ook om te tuinieren. Want het is natuurlijk heerlijk als je tuin in de zomer prachtig in bloei staat. Maar wat moet er allemaal gebeuren om je tuin klaar te maken voor de zomer? Dat vertellen we je op deze pagina!

Onkruid verwijderen

Dit is niet voor iedereen het leukste klusje, maar toch is het heel belangrijk om je tuin er weer netjes uit te laten zien. Ga dus lekker aan de slag en trek al het onkruid eruit. Als het warmer weer wordt, begint ook het onkruid sneller te groeien. Houd dit klusje dus goed bij! Als je sneller te werk wil gaan kun je ook een schoffel gebruiken bij het verwijderen van het onkruid. Heb je tegels in je tuin? Ook dan zul je behoorlijk last hebben van onkruid tussen de tegels. Als er geen einde lijkt te komen aan het weghalen van het onkruid, kun je ook eens kijken naar milieuvriendelijke alternatieven.

Gazon

Ziet jouw gras er niet meer heel fris en groen uit? Dan is het hoog tijd om hiermee aan de slag te gaan! Begin met het maaien van het gras, zodat het er weer wat frisser uitziet. Doe dit alleen als de temperaturen ‘s nachts boven nul zijn. Worden er wat lege plekken zichtbaar? Dan kun je hier nog wat extra gras bij zaaien. Vervolgens kun je de grond gaan bemesten. Het ideale moment om het gras te bemesten is vlak voor een regenbui, zodat de mest goed en snel in de grond trekt.

Snoeien

Ook het snoeien van je planten is een klusje wat moet gebeuren. Elke plant heeft een moment waarop je het beste kunt snoeien, hiervoor moet je natuurlijk wel enige plantenkennis hebben. Heb je deze kennis niet? Dan merk je het vanzelf als er bijvoorbeeld geen bloemen aan je plant komen. Leer hiervan en doe het volgend jaar gewoon opnieuw!

Je tuin opfleuren

opfleurenOm wat extra kleur te geven aan je tuin, kun je je tuin nog wat opfleuren door bijvoorbeeld bollen te planten. Ook kun je bloempotjes neerzetten, een decoratieladder of wat sfeerverlichting. Zo kun je binnen no time genieten van een vrolijke tuin!

Terras

Ook je terras heeft waarschijnlijk wel wat onderhoud nodig. Spuit de tegels schoon, voorzie je meubels van een onderhoudsbeurt en controleer meteen schuttingen of tuinhuisjes.

Terrasoverkapping

Tegenwoordig is het helemaal hip om te loungen in je tuin. Kies dus voor een lekkere loungeset waar je urenlang in kunt genieten. Met een terrasoverkapping kun je ook lekker buiten zitten als het bijvoorbeeld regent of waait. Zo maak je van je tuin een verlengde van je woning waar je lekker kunt relaxen. Om de terrasoverkapping nog sfeervoller te maken, is het leuk om hier gebruik te maken van kussentjes, schilderijtjes of bijvoorbeeld kaarsen. 

Volg deze tips en je tuin is helemaal klaar voor een heerlijke zomer!

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com