(advertentie)

Verklein de kans op inbraken

inbraakpreventie

Ondanks dat het aantal inbraken het afgelopen jaar is afgenomen ten opzichte van het voorgaande jaar, is het gemiddelde schadebedrag per inbraakmelding juist toegenomen. Het afgelopen jaar nam het gemiddelde schadebedrag per inbraak met vijf procent toe. Een inbraak kan naast materiële schade ook een emotionele schade achterlaten. Bij veel mensen kost het erg veel moeite om zich na een inbraak in de woning nog veilig te voelen in huis. Om inbraken te voorkomen kan men het beste inbraakpreventie maatregelen treffen.

Beveilig de ramen en deuren

Men kan de woning op allerlei manieren beveiligen. Het belangrijkste is om te beginnen met de ramen en deuren. Wanneer je de deuren op de juiste manier wilt beveiligen, kun je bijvoorbeeld bepaalde veiligheidssloten, een beveiligingsstrip, een kierstandhouder of een bijzetslot installeren. De ramen zijn ook altijd een makkelijke manier voor inbrekers om de woning binnen te dringen, deze kan men beveiligen door bijvoorbeeld dievenklauwen, bijzetsloten, barrierestangen en/ of raamboompjes te installeren.  Om er voor te zorgen dat u een goed beveiligde woning heeft, kunt u het beste de sloten laten zetten door een gecertificeerde slotenmaker, met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hierdoor weet u zeker dat er kwalitatieve sloten zijn gebruikt en dat u woning zo goed mogelijk is beschermd tegen inbraken. Wanneer de woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft, kan men zelfs kortingen krijgen op verzekeringen zoals een inboedelverzekering.

Inbraakalarm

Er zijn verschillende manieren om de woning nog beter te beveiligen nadat u de ramen en deuren goed heeft beveiligd. Met een elektronisch veiligheidssysteem kunnen indringers worden waargenomen. Als een indringer door middel van het inbraakalarm worden waargenomen, wordt er direct een signaal afgegeven. Dat signaal kan een harde waarschuwende piep op locatie zijn, maar kan ook juist een stil alarm zijn, dat een signaal bij een alarmcentrale afgeeft.

Beveiligen van het terrein en de omgeving

Met een goede buitenbeveiliging kan men ervoor zorgen dat er een eerste barrière wordt gevormd. Met een hekwerk bijvoorbeeld kan men zowel een fysieke als psychologische barrière vormen. De inbreker zal namelijk over of door het hek heen moeten komen en ook bij zijn ‘ontsnapping’ zal hij weer langs het hek moeten komen. Dit kan aardig wat tijdsverlies opleveren. Met dit in gedachte zal een inbreker eerder afschrikken wanneer hij een hekwerk om een woning ziet, dan bij een woning waar geen hekwerk is. Omdat niet iedereen een hekwerk om zijn woning wil plaatsen, zijn er ook andere mogelijkheden om in indringers moeilijker te maken. Zorg bijvoorbeeld dat de ramen nooit open staan wanneer u weggaat. Laat ook geen ladders of vuilcontainers in de tuin staan, dit zijn alleen maar middelen om het indringers makkelijker te maken. Ook wanneer er veel begroeiing is in de directe omgeving van een huis, kan een indringer zich makkelijk verborgen houden. Probeer zoveel mogelijk dichte begroeiing rondom de woning weg te halen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com