(advertentie)

Tips voor een optimale luchtkwaliteit in huis

luchtkwaliteit in huis

Het is belangrijk om je veilig en goed te voelen in je eigen huis. We denken hierbij aan stevige sloten op de deuren en ramen, rookmelders en ook een goede isolatie en verwarming. Daarnaast kiezen we de juiste meubels en inrichting van de woning. We denken eigenlijk aan bijna alles. Waar we niet aan denken is de luchtkwaliteit van het huis. De huizen zijn vaak optimaal geïsoleerd. Wat doet het echter met de luchtkwaliteit in huis? 

Vocht: een bepalende factor

Er is veel vocht in de woning. Denk aan het verliezen van lichaamsvocht, het nemen van een douche, koken en kookvocht en ook het lichaamsvocht van de dieren in huis. Met een hygrometer is het mogelijk om de luchtvochtigheid vast te stellen in de woning. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is, is de kans op schimmels, zwammen en bacteriën hoger. Het is trouwens ook niet goed als het te droog is. Het leidt tot hoofdpijn en heeft ook een effect op de ademhaling. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden. 

Tijdelijke oplossingen

Wanneer het te vochtig is in huis of niet lekker ruikt is het goed om de ramen open te zetten. Door de ramen tegen elkaar open te zetten tocht het door de woning. Het helpt denken we. De luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit verandert nauwelijks. Het risico op schimmels blijft bestaan. Het is niet de ultieme oplossing. Het is echter wel goed om dagelijks de slaapkamers en badkamer te luchten.

Een duurzame oplossing

Het is goed om te kiezen voor een duurzame oplossing. Planten zorgen voor zuivere lucht. Waar de verwachtingen laag zijn van een groene plant om de lucht te zuiveren is de kracht groot. Daarnaast is het ook goed om gebruik te maken van nieuwe technieken. Denk aan een nieuwe verwarmingsketel, die zuiniger en efficiënter is. Ook een airconditioning en extra luchtkanalen in de woning zijn een goede manier om de woning gezond te houden. Maak de luchtkanalen wel goed schoon. Bekijk de mogelijkheden voor het schoonmaken en schoonhouden van de luchtkanalen. 

Blijf controleren

Het is belangrijk om de luchtkwaliteit te blijven controleren. Reinig de dampkappen en filters, stof de ventilatoren af en laat de verwarmingsketel ook op tijd nakijken door een vakman. Het zijn investeringen die iedereen kan doen om de luchtkwaliteit van het huis hoog te houden. Het is belangrijk om zo een woning te hebben waar je echt prettig woont. 

Een structurele oplossing

Het is goed om een luchtzuiveringssysteem te plaatsen in de woning. Koppel het aan een luchtreiniger en zorg voor een optimale luchtvochtigheid. Het helpt om de negatieve effecten van een slechte lucht in huis tegen te gaan. Ook storende factoren, zoals pollen, bacteriën en vieze luchtjes worden zo tegengegaan. Het zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. 

Echt prettig wonen

Het is prettig om in je eigen huis te zijn en te wonen waar je compleet tot rust komt, je thuis voelt en ook echt gezond kunt leven. Het is belangrijk om op een plek te wonen waar je volop kunt genieten en je jezelf ook veilig voelt. Je voelt je veilig op alle vlakken. Het gaat dus om de dikke sloten op de deuren en ramen. Ook gaat het om de veiligheid voor je gezondheid. Een goed filtersysteem wat regelmatig wordt schoongemaakt is hierbij belangrijk. 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com