(advertentie)

Een kruipend kleintje? Plaats traphekjes

traphekje

Een val van de trap kan voor een kind al snel nare gevolgen hebben: ieder jaar belanden hierdoor zo’n 3100 kinderen op de Eerste Hulp. Trappen zijn voor kleine kinderen een gevaar in huis. En met name voor de hele kleintjes, de meest kwetsbare groep kinderen van 0 tot 5 jaar, is dit het geval. Het is daarom absoluut aan te raden dat je je huis zo veilig mogelijk maakt voor de ontdekkingstocht van je baby, peuter en kleuter. Gelukkig zijn er veel producten op de markt die je daarbij helpen, waaronder het plaatsen van traphekjes.

Beveilig de trap

traphekjeDe trap is een heel belangrijk aandachtspunt. Het lijkt wel of iedere trap iets magisch heeft voor kleintjes. Ze zien alle gezinsleden de hele dag naar boven en naar beneden gaan en dat willen zij natuurlijk ook. Waarschijnlijk niet met de intentie om helemaal naar boven te klimmen maar zelfs de eerste treden kunnen al behoorlijk gevaarlijk zijn voor een peuter. En  alleen al bovenaan het trapgat komen of zelfs in de buurt van de trap bezorgen menig ouder de nodige rillingen. De coördinatie van je kleintje is natuurlijk verre van perfect en je moet er toch echt niet aan denken dat je kleintje van de trap afduikelt. Traphekjes zijn daarom eigenlijk een must, totdat ze de leeftijd hebben dat ze echt zelfstandig kunnen traplopen. Het beste is natuurlijk traphekjes te plaatsen bovenaan én onderaan de trap, maar het bovenste traphekje is het meest belangrijk. Plaats de traphekjes al voordat je kind gaat kruipen, want zodra ze zelfstandig van hun plek kunnen is het gevaar al groot.

Koop een veilig traphekje

Als een traphekje goed gefabriceerd is dan moet het voor een volwassene al lastig zijn deze open en dicht te doen. Kleintjes kunnen soms enorm frutselen en krijgen een eenvoudig sluiting dan toch zelf open. Verder moeten traphekjes natuurlijk goed en stevig gemonteerd zijn. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat als je kind er tegenaan valt, het alsnog met traphekje en al naar beneden kukelt. Monteer het traphekje aan de muur of aan een stevige trappost. Bevestig deze met het frame aan de muur of door middel van muurcups. Je kunt het best kiezen voor een traphekje met een minimale hoogte van 75 centimeter en plaats deze niet te ver van de vloer, anders kan de kleine zich alsnog onder het traphekje doorwurmen. En als je kiest voor een traphekje met spijlen, let er dan op dat de ruimte tussen de spijlen niet breder is dan 6,5 centimeter.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com