(advertentie)

Enkele interieurtips om het verouderingsproces gemakkelijker te maken

Traplift

Als je een dagje ouder wordt, dan zullen je behoeften met betrekking tot het interieur veranderen. Ouderdomskwalen zullen ervoor zorgen dat je minder fit en energiek bent. Dankzij enkele interieuraanpassingen kun je als oudere langer van je eigen woning blijven genieten. Ben je op zoek naar handige interieurtips om het verouderingsproces gemakkelijker te maken? Wij informeren je graag.

Ga voor een traplift

Trapliften zijn ideaal voor mensen die de trap niet meer gemakkelijk op komen. Een traplift aanschaffen brengt veel voordelen met zich mee. Dankzij een traplift kun je namelijk langer zelfstandig thuis blijven wonen. Dit betekent dat het niet noodzakelijk is om per se te verhuizen naar een aanpaste woning of een verzorgingstehuis. Het fijne hieraan is dat je heerlijk kunt blijven wonen in je eigen vertrouwde woning, in de buurt met allemaal mensen die je kent. Daarnaast zal een traplift er ook voor zorgen dat je in de avond een stuk energieker naar bed gaat en in de ochtend weer opstaat. Je hoeft je dagelijks namelijk geen zorgen meer te maken of je wel veilig naar boven kunt in de avond en in de ochtend weer zonder problemen naar beneden kunt. Een traplift brengt op deze manier ook veel rust met zich mee.

Deel je woning goed in

Om het verouderingsproces gemakkelijker te maken, is het aan te raden om goed op de indeling van je woning te letten. Wij geven je graag per ruimte handige tips. Op deze manier kun je op je oude dag ook zonder problemen in je woning blijven wonen.

Woonkamer

Het is niet handig als je meubels dicht op elkaar staan als je op een gegeven moment in een rollator of rolstoel zit. Als je een woonkamer indeelt voor een oudere, is het aan te raden om alle beschikbare ruimte hiervoor te nemen. Plaats de meubels daarom zo ver mogelijk van elkaar af.

Keuken

Bekijk alle elementen van de keuken kritisch. Een lage oven kan op een gegeven moment problemen met zich meebrengen als je last krijgt van je rug door ouderdom. Het is daarom verstandiger om de oven iets hoger te plaatsen zodat je er ook prima staand bij kunt. Heb je veel hoge kastjes in je keuken? Dan is het goed om een stabiel keukentrapje te gebruiken om hier toch bij te kunnen.

Badkamer

Een krappe badkamer met veel meubels is niet veilig voor ouderen. Als de vloer nat is, kan jij je op deze manier op een lelijke manier bezeren. Zorg ervoor dat je een ruime badkamer hebt met zo min mogelijk kastjes en andere zaken waar jij je aan zou kunnen bezeren. Voor de badkamer zijn er allerlei hulpmiddelen beschikbaar die erg handig kunnen zijn als je wat ouder bent, voorbeelden hiervan zijn extra handgrepen bij het toilet en de douche, een hoge stoel voor tijdens het douchen en een verhoogd toilet.

Slaapkamer

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Als je wat ouder wordt, is het extra belangrijk dat je in de ochtend fit en energiek opstaat. Kies voor een fijn verhoogd bed waar je zonder moeite in en uit kunt stappen. Het is zelfs mogelijk om een bed te kiezen met een verstelbaar hoofdeinde of voeteneinde. Een verhoogd hoofdeinde is bijvoorbeeld erg handig als je voor het slapen gaan nog even een boek wilt lezen. Ook in je slaapkamer is het belangrijk dat je voldoende ruimte overlaat zodat jij alle ruimte hebt om je aan- en uit te kleden. Door alle meubels weer ruim te plaatsen, zorg je ervoor dat jij je minder snel bezeerd aan een scherpe rand of punt gedurende een val.

Aan de hand van bovenstaande tips is het voor iedereen mogelijk om een interieur te creëren die het verouderingsproces een stuk gemakkelijker maakt.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com