(advertentie)

Oud worden in een vertrouwde omgeving, dat is mogelijk!

Oud worden vertrouwde omgeving

Ouder worden is een gebeurtenis wat nou eenmaal hoort bij het leven. Het kan ervoor zorgen dat bepaalde handelingen niet meer zo makkelijk als eerst uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor zal een ouder persoon meer hulp nodig hebben dan een jong persoon. Wanneer je als senior minder goed te been bent dan is het mogelijk om te verhuizen naar een seniorenwoning. Daarnaast is het algemeen bekend dat ouderen vaak eenzaam zijn. In een seniorenwoning zullen ze minder eenzaam zijn omdat er constant mensen om hun heen zijn. Maar er zijn genoeg ouderen die liever niet in een seniorenwoning willen wonen omdat ze oud willen worden in een vertrouwde omgeving. In dit artikel bespreken wij drie manieren waarop je langer thuis kan wonen.

Ga op zoek naar een huisgenoot

Op zoek gaan naar een huisgenoot als senior? Dat klinkt een beetje raar. Al is het nog niet eens zo een gek idee. Studenten gaan vaak samen wonen om de te besparen op de huur en andere kosten en omdat het gezellig is. Als je als senior nog thuis woont in een groot huis dan kan het redelijk eenzaam zijn. Daarnaast kan het ook zwaar zijn om in je eentje te zorgen voor het huishouden. Door op zoek te gaan naar een huisgenoot kunnen de kosten worden gesplitst en de taken verdeeld.  Door samen te wonen, kan je elkaar helpen waar het nodig is. Op deze manier wordt het langer thuis wonen bevorderd en gebeurt het ook nog eens op een gezellige manier. Liever geen vaste huisgenoot? Dan is het misschien mogelijk om het huis beschikbaar te stellen voor een club of huiswerkbegeleiding. 

Verander het interieur 

Een andere manier waarop het thuis wonen als senior gestimuleerd kan worden, is door het interieur aan te passen. Er zijn een aantal hulpmiddelen en speciale meubels ontwikkeld die het leven van ouderen en gehandicapten makkelijker maken. Zoals een verstelbare eettafel en een elektrisch verstelbaar bed. Deze meubels zijn zeer geschikt voor mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Een ander hulpmiddel is een traplift. Een traplift kan op elke soort trap geplaatst worden en is voorzien van een stevige stoel. Door een traplift in huis te plaatsen wordt de zelfstandigheid vergroot, omdat het mogelijk is om zelf naar boven en beneden te gaan. Verder is het een goed idee om zoveel mogelijk ruimte te creëren in huis. Zodat het makkelijk is om overal met een rollator te komen, indien dit gebruikt wordt. Ten slotte kan in de badkamer en in het toilet speciale steunen aan de muur geplaatst worden voor de veiligheid. 

Maak van je tuin een moestuin

Wat heeft een moestuin te maken met ouder worden? Een direct verband is er niet. Maar een moestuin ook wel groentetuin genoemd heeft een aantal voordelen. Om ervoor te zorgen dat alle groente en fruit groeit, moet er veel aandacht besteedt worden aan de onderhoud van de tuin. Dit betekent dat je elke dag naar buiten moet gaan om te kijken naar de moestuin. Hierdoor krijg je als senior voldoende beweging en het zorgt er ook voor dat je, je niet gaat vervelen. Een ander voordeel is verse groente en fruit uit de eigen moestuin. 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com