(advertentie)

Welke stappen je dient te ondernemen nadat er is ingebroken in je woning

Inbreker

Wanneer er bij je in huis is ingebroken, is de kans groot dat er dierbare of waardevolle voorwerpen zijn onteigend. Denk bijvoorbeeld aan sieraden die je van een overgrootmoeder gekregen hebt in het verleden! Het verlies van deze voorwerpen is wellicht nog niets eens de grootste nachtmerrie van veel mensen. Dat is namelijk het geweld wat inbrekers bij een inbraak in huis gebruiken. Niet alleen om de deur van je huis te forceren, ook om jou en je gezinsleden vast te binden. Zo weten de inbrekers immers zeker, dat je de hulp van anderen niet in kunt schakelen. Beeld je eens in, dat je ’s nachts wordt opgeschrikt door een aantal ongewenste gasten.

In dit artikel vertellen we je meer over hetgeen je na een inbraak dient te doen. Door deze stappen op te volgen, voorkom je dat je na de inbraak iets vergeet. Vaak is een inbraak een behoorlijk emotionele situatie, waardoor de kans bestaat dat je over dingen heen kijkt.

Stap 1: maak foto’s en doe aangifte van de inbraak in huis

Na een inbraak is het allereerst belangrijk om de hulp van de politie in te schakelen. De politie komt vaak direct bij je langs om eventuele sporen veilig te kunnen stellen. Wanneer je niet het vermoeden hebt dat inbrekers nog in de buurt van je woning zijn, hoef je geen 112 te bellen. In dit geval kun je voor het nummer 0900-8844 kiezen. Ook zal de politie direct je aangifte opnemen na de inbraak. Het is verstandig om zelf ook foto’s van de inbraaksporen in huis te maken. Denk bijvoorbeeld aan het geforceerde slot, de schade aan de kozijnen van je ramen en deuren, enzovoorts. De combinatie van deze foto’s en het aangifteformulier maakt het makkelijker om het herstel van de schade vergoed te krijgen via je verzekeraar.

Stap 2: schakel een slotenmaker in voor herstelwerkzaamheden

wat te doen na inbraakWanneer je aangifte gedaan hebt en voldoende foto’s hebt gemaakt, kun je een slotenmaker inschakelen voor het herstel van de ontstane schade. Een slotenmaker kan het geforceerde slot in eerste instantie voor je proberen te repareren. Mocht dit niet lukken, bijvoorbeeld doordat de kleine onderdelen ernstig beschadigd zijn, dan zal de slotenmaker het complete slot vervangen. Het is af te raden om het slot zelf te repareren. Voor het repareren van het slot zijn speciale gereedschapssoorten nodig. Daarbij worden de kosten voor het herstel van de sloten vergoed.

Inbraakschade laten herstellen in Lelystad, Almere, Amsterdam en andere grote Nederlandse steden kun je aan een spoedslotenmaker overlaten. Een spoedslotenmaker is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Vaak staat een spoedslotenmaker al binnen een half uur bij je op de stoep om hulp te bieden.

Stap 3: nieuwe inbraak voorkomen met meer beveiliging

Nu de ontstane inbraakschade hersteld is, kun je nadenken over het voorkomen van nieuwe inbraken in huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je woningbeveiliging verder wordt aangescherpt met extra beveiligingscomponenten. Dit zal je niet op de avond na de inbraak doen, maar wel in de weken die hierop volgen. Laat bijvoorbeeld een complete alarminstallatie in huis installeren, vervang tweepuntsloten voor de modernere en veiligere sloten met drie contactpunten, enzovoorts. Een slotenmaker kan je adviseren over de mogelijkheden die je hebt bij het beveiligen van je woning.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com